Αν δε σπάσεις αυγά …

Μιλώ με έναν φίλο και του λέω για την νέα αυτή προσπάθεια της Ε.Δ.Ε.Μ., νέος άνθρωπος και σοβαρός επαγγελματίας με πραγματικά αξιόλογη πορεία στην αγορά.

Κι εκεί που η συζήτηση αποκτά ενδιαφέρον γιατί φαίνεται προβληματισμένος με την κατάσταση αλλά και τις «εναλλακτικές» που φεύγουν και έρχονται, τότε ξεθάβεται η παλαιοκομματική λογική του ψηφοφόρου…

Και μου κάνει τις «μαγικές» ερωτήσεις:

– Που τοποθετείτε το κόμμα σας? Αριστερά, Κέντρο, Δεξιά?

Φυσικά λοιπόν τον ρωτώ γιατί τον ενδιαφέρει ποια ταμπέλα θα βάζαμε εμείς στην πολιτική μας κίνηση.
Γιατί πρέπει να μπούμε σε μία λογική διαχωρισμού, κατά τη λογική που υιοθετήθηκε το 1789 και βάσει του πως επέλεξαν να κάθονται οι βουλευτές στο Γαλλικό κοινοβούλιο, αμέσως μετά την Γαλλική επανάσταση;
Γιατί πρέπει να υιοθετήσουμε ταμπέλες στην προσπάθεια αυτή της Ε.Δ.Ε.Μ., την οποία στηρίζουν, αγκαλιάζουν και εν τέλει περιχαρακώνουν την νέα αυτή κίνηση, άνθρωποι απ’ όλο τον κοινωνικό ιστό αλλά και από όλους τους πολιτικοϊδεολογικούς χώρους.

Δεν είμαστε παρακλάδι κανενός κόμματος, επιτελώντας εντεταλμένη στρατηγική, αλλά ούτε και κάποιο κομματικό συνονθύλευμα, όπως διατείνονταν το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και τώρα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ…
Είμαστε μοντέρνοι άνθρωποι με σοβαρές και πλήρεις προτάσεις που κατέληξαν στο γεγονός, το οποίο έχουν καταλήξει οι περισσότεροι Έλληνες, ότι οι εναλλακτικές δεν υπάρχουν και οι εκφραστές των εναλλακτικών μας κοροϊδεύουν!!!

Είμαστε άνθρωποι που συμμετέχουμε και ενίοτε διαπρέπουμε στον επαγγελματικό στίβο.
Λειτουργούμε όλοι μας με ορθολογική σκέψη και για να φτάσουμε τους στόχους μας επιλέγουμε σαφή στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος.
Δεν ντρεπόμαστε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ούτε να εκφράσουμε ξεκάθαρα και ειλικρινά την άποψή μας, δηλώνοντας με κάθε λεπτομέρεια πως θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε αυτά που οραματίζεται ο καθένας και κυρίως μια καλύτερη καθημερινότητα.

Εμπνεόμενοι από τις αρχικές θέσεις κάποιων ανθρώπων που αντιλήφθηκαν ότι δεν είναι μόνο οι κακοί πολιτικοί αλλά και το ίδιο το σύστημα διακυβέρνησης σαθρό και διάτρητο, αποφασίσαμε με πλήρως νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες να ιδρύσουμε έναν φορέα και μετά το ιδρυτικό συνέδριο ένα κόμμα με αρχές και θέσεις για όλα τα θέματα που προβληματίζουν και ταλανίζουν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια.

Δεν βάζουμε λοιπόν ταμπέλες γιατί αυτά αποτελούν παλαιοκομματικές λογικές, που δεν ενστερνιζόμαστε.

Απ’ αυτό που νιώθω από την αγορά, ο κόσμος έχει μπερδευτεί και δεν μπορεί να βρει ένα πολιτικό λιμάνι που να τον εκφράζει πραγματικά και αυτό είναι λογικό.
Η κυβίστηση σε πολιτικές θέσεις και αρχές έχει γίνει επανειλημμένα πραγματικότητα σε όλα τα «δοκιμασμένα» κόμματα και από όλους τους «επαγγελματίες» πολιτικούς. Οι περισσότεροι εξ αυτών χωρίς ούτε ένα ένσημο…

Η λύση δεν είναι το μη χείρον βέλτιστον!!! Φτάνει πια αυτή η καραμέλα!!!

Το ίδιο νιώσαμε κι εμείς στην Ε.Δ.Ε.Μ. και αποφασίσαμε να χτίσουμε το δικό μας λιμάνι για να μπορούν όλοι όσοι προβληματίζονται πραγματικά να μπουν και να δέσουν τις ελπίδες και τα οράματά τους.

Και εκεί που δείχνει να έχει κατανοήσει ο φίλος μου ότι η παλαιοκομματική πρακτική είναι έξω και μακριά από την προσπάθεια της Ε.Δ.Ε.Μ. μου κάνει τη εξής παρατήρηση:

– Δεν είναι ξεκάθαρο το πολιτικό σας στίγμα και φαίνεται σα να το κάνετε επί τούτου, φοβούμενοι να μη σπάσετε αυγά, επιζητώντας όμως να κάνετε «ομελέτα», δηλαδή να σας ψηφίσει ο κόσμος. Γιατί το κάνετε αυτό;

Στα λόγια του βρήκα το ισχυρότερο επιχείρημα προς όλους τους εν δυνάμει ψηφοφόρους.

Τα αυγά δε σπάνε από τα κόμματα και ειδικά από νέες τέτοιες κινήσεις σαν την Ε.Δ.Ε.Μ.

Τα αυγά σπάνε από τους ψηφοφόρους που έχουν την απόλυτη δύναμη να σπάσουν και αυτό το παλαιό και φθαρμένο κατεστημένο.

Όλοι εμείς οι ψηφοφόροι που θεωρούμε εαυτούς σκεπτόμενα άτομα αλλά και απαγκιστρωμένους από παλαιοκομματικά κριτήρια και πρακτικές (όλα αυτά που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση δηλαδή), πρέπει επιτέλους να σπάσουμε αυγά για να φτιάξουμε ομελέτα και να ικανοποιήσουμε την «πολιτική μας πείνα».

Ας πάψουμε να «χορταίνουμε» με αέρα κοπανιστό!!!

Δεν χρειάζεται να ανήκουμε σε κάποια παλαιομοδίτικη κομματική πτέρυγα βάζοντας ταμπέλες, για να ψηφίσουμε Ε.Δ.Ε.Μ.

Πρέπει να «σπάσουμε αυγά» για να μπορέσει επιτέλους να αρχίσει να αλλάζει το κατεστημένο όλων αυτών των φθαρμένων κομμάτων, πολιτικών χωρίς ένσημα που μας εκπροσωπούν και καρεκλοκενταύρων – οικογενειοκρατιών, που λυμαίνονται την πολιτική σκηνή αλλά και την ψήφο μας τα τελευταία 40 χρόνια.

Οι επαγγελματίες πολιτικοί και η πολιτική όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώριά μας ως άνθρωποι – ψηφοφόροι.

Ας αναλογισθούμε όλοι μας τη δύναμη που μας δίνει η ψήφος και ας δυναμώσουμε την ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.