ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Αστυνομία και οι πολίτες δεν είναι εχθροί – είναι από κοινού θεματοφύλακες της ασφάλειας και της νομιμότητας, είναι οι εγγυητές της λειτουργίας των Δημοκρατικών θεσμών

Η Ε.Δ.Ε.Μ. καλεί τους Έλληνες να δραπετεύσουν από τις ιδεοληψίες και τα πολιτικά ταμπού, επικοινωνεί έναν λόγο σύγχρονο, πραγματικό και απελευθερωμένο από βερμπαλισμούς και απόψεις παρωχημένες και οριστικά ξεπερασμένες. Δεν συναινούμε στην συνέχιση μια διχαστικής πρακτικής, που απομακρύνει τον πολίτη από την Αστυνομία και δημιουργεί την πλασματική εικόνα, πως τα Σώματα Ασφαλείας και ο λαός είναι εχθροί και φορείς διαφορετικών συμφερόντων. Τα ψεύδη αυτά έχουν μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και ο Έλληνας πολίτης οφείλει να κλειδώσει τους “σκελετούς” αυτούς οριστικά και αμετάκλητα.

Η σημερινή Ελλάδα έχει ανάγκη μια Αστυνομία σύγχρονη, ικανή και αποτελεσματική. Μια Αστυνομία που θα έχει ως στόχο την διασφάλιση της νομιμότητας, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών και την εγκαθίδρυση ενός αισθήματος ασφάλειας στον κάθε Έλληνα πολίτη. Είναι ορθό πως αρκετές φορές στο παρελθόν η Αστυνομία χρησιμοποιήθηκε από καθεστώτα και Κυβερνήσεις εις βάρος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του Λαού, αλλά αυτό αποτελεί παρελθόν και σε καμία περίπτωση δεν κηλιδώνει τον αγώνα του Έλληνα Αστυνομικού που προσπαθεί καθημερινά με πενιχρά μέσα, με μισθούς πείνας, αντιμέτωπος με την προκατάληψη, να εκτελέσει το καθήκον του και να συντηρήσει την νομιμότητα, ως κατάσταση, μέσα σε ένα περιβάλλον διάλυσης και συνολικής “έκπτωσης”, όπως είναι αυτό της Ελλάδος του μνημονίου.

Όπως οι Αστυνομικοί είναι οι θεματοφύλακες της ασφάλειας των πολιτών, έτσι και οι πολίτες θα πρέπει να γίνουν οι θεματοφύλακες της περιφρούρησης των δικαιωμάτων των Αστυνομικών, καθώς θα πρέπει να θωρακιστούν νομοθετικά, θεσμικά και οικονομικά ώστε η υπηρεσία τους να είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου, σύμφωνη με την σύγχρονη πραγματικότητα και ως εκ τούτου αδέσμευτη πολιτικά, γιατί μόνον έτσι η Αστυνομία εκτελεί το καθήκον της και προασπίζει την Δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Η Ε.Δ.Ε.Μ. θα δώσει τέλος στην συντηρητική προσέγγιση των θεσμών του Κράτους, θέλει μια σύγχρονη και υγιή Αστυνομία γιατί έτσι πιστεύουμε πως θωρακίζεται καλύτερα η Δημοκρατία και ο ελεύθερος πολιτικός διάλογος. Η Ε.Δ.Ε.Μ. δεν κλείνει τα μάτια της μπροστά στην αλήθεια, γνωρίζει τα σκοτεινά σημεία της νεότερης πολιτικής μας ιστορίας, πιστεύει όμως πως η κοινωνία θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, θα πρέπει να θεμελιώσουμε νέες σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίας αναγνώρισης μεταξύ Λαού και Αστυνομίας, δικαιώνοντας έτσι την θυσία χιλιάδων πολιτών που θυσιάστηκαν για την Δημοκρατία και την αλληλεγγύη, αλλά και πολλών Αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον, αγωνιζόμενοι για τα ίδια αγαθά, για τα ίδια ιδανικά, προερχόμενοι από τον ίδιο πλακούντα του Ελληνικού Λαού.

Η Ελλάδα της Ε.Δ.Ε.Μ. είναι μια Ελλάδα ενωμένη, μια Ελλάδα για όλους, μια Ελλάδα που τιμά όλους που αγωνίστηκαν για αυτήν, ένστολους και μη.

Α1

Α2

Α3