Γιατί εμείς, είμαστε όλοι Εμείς και όλοι Εσείς! Γιατί ενώ οι άλλοι, που υπόσχονται την διαφυγή από την κρίση, έχουν ως ένα από τα βασικά τους συνθήματα το “ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ!”, εμείς φωνάζουμε “ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ!”.

Όλοι εμείς, που ξεκινήσαμε αυτή την νέα προσπάθεια, που τολμήσαμε, που πιστέψαμε πως μπορούμε, πως υπάρχει μέλλον και ελπίδα, δεν προερχόμαστε από την κομματική έκφραση της πολιτικής, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Δεν έχουμε διαχειριστεί δημόσιο χρήμα, δεν έχουμε λάβει υψηλή διοικητική θέση και δεν διαβιώνουμε από την ενασχόλησή μας με τα κοινά. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τον στενό κομματικό δογματισμό, προέρχονται από τους χώρους της δουλειάς, της πραγματικής οικονομίας. Έχουν διαπρέψει στους τομείς της δραστηριότητάς τους, είναι άνθρωποι αυτοσυντήρητοι, επαγγελματίες, έμποροι, επιστήμονες, διδακτικό προσωπικό πανεπιστημίων, εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στελέχη επιχειρήσεων, άνθρωποι, που αγωνίζονται καθημερινά, με επιμονή, υπομονή και ευσυνειδησία, ώστε να προοδεύσουν και να δημιουργήσουν, τόσο εντός Ελλάδος, όσο και στο εξωτερικό.

Φίλες και φίλοι, δεν είμαστε οι γνώστες της μιας και μοναδικής αλήθειας, δεν είμαστε προφήτες, ούτε υπεράνθρωποι. Είμαστε άνθρωποι, όπως και εσείς. Έχουμε υποστεί την ίδια πίεση τα τελευταία χρόνια με εσάς, έχουμε παρακολουθήσει την χειροτέρευση της κατάστασης στην χώρα μας και νιώθουμε την ίδια θλίψη και την ίδια πίκρα με εσάς.

Γιατί ξέρουμε πως μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε μια καλύτερη καθημερινότητα, ένα καλύτερο Κράτος, ένα αξιοπρεπέστερο παρόν και ένα περισσότερο ελπιδοφόρο και ασφαλές μέλλον. Πιστεύουμε σε Εμάς, σε Εσάς, διαλαλούμε πως η, υποτιθέμενα, χαμένη γενιά του καιρού μας, είναι η εκλεκτή γενιά, αυτή που θα αγωνιστεί για να σταματήσει την φθορά, να διαλύσει την θλίψη, που θα σύρει την Ελλάδα προς τα εμπρός και θα θεμελιώσει μια καινούρια χώρα, ένα καινούριο κράτος, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό, παραγωγικό και ικανό. Μια νέα Ελλάδα πρωτοπόρο και ταιριαστή με το παρελθόν της, μια Ελλάδα ισχυρή τόσο μέσα στην Ευρώπη, όσο και στον νέο κόσμο, στον νέο γεωπολιτικό χάρτη, που αλλάζει καθημερινά και ενώνει την οικουμένη και το γένος των ανθρώπων.

Γιατί εμείς μπήκαμε μπροστά στον αγώνα, κάναμε το πρώτο βήμα για την μεταρρύθμιση του κράτους, της πατρίδας και της ζωής μας. Γιατί ασχολούμενοι με την πολιτική ξεβολευόμαστε, ρισκάρουμε τα κεκτημένα μας και δεν προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την διαβίωση και την ατομική μας ευημερία, καθώς αυτά τα έχουμε επιτύχει με την δουλειά μας.

Γιατί είμαστε νέοι άνθρωποι, σύγχρονοι Έλληνες, που έχουμε αποδείξει στους εαυτούς μας, πως είμαστε τουλάχιστον ισάξιοι με τους λοιπούς Ευρωπαίους και τους άλλους γεωπολιτικούς μας εταίρους. Γιατί είμαστε σίγουροι για εμάς, για εσάς, για όλους μας. Για την δύναμη που έχουμε, για την ικανότητα που έχουμε, για το ιδιαίτερο εκείνο στοιχείο της αέναης εξέλιξης, που φυλάττουμε στο βάθος της συνειδήσεώς μας, στην μνήμη του Έθνους μας, στην Ταυτότητά μας.

Γιατί μιλάμε και αγωνιζόμαστε, για Εμάς για Εσάς, για Όλους μας. Για όσους υπήρξαν πριν από εμάς, για όσους υπάρχουν και μοχθούν στο παρόν και για όσους θα έρθουν μετά από εμάς.

Γιατί η Ελλάδα μπορεί, γιατί εμείς μπορούμε! Γιατί η ΕΔΕΜ δεν είναι μια ουτοπία γιατί η ΕΔΕΜ είναι η Ελλάδα στην πιο αγνή και γνήσια εκδοχή της.

Γιατί η ΕΔΕΜ είναι Tώρα.

Γιατί η ΕΔΕΜ είναι Εδώ.

Γιατί η ΕΔΕΜ είσαι Εσύ!

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...