Δελτίο Τύπου 11/09/2017

Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Απόστολος Πόντας: “Όταν μια χώρα συνοψίζει το σύνολο της απορρόφησης επενδύσεων στη παραμονή ή όχι μιας εταιρεία, όπως η El Dorado Gold, τότε δεν είναι μια Χώρα σοβαρή, με συγκεκριμένη στρατηγική επενδύσεων και ώριμες θεσμικές διαδικασίες, αλλά απλά ένα ακόμα Ελ Ντοράντο!”

Στη νέα επίθεση κατά της επιχειρηματικότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην απόφαση της El Dorado να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Απόστολος Πόντας στην περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και σε εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά δίκτυα της πόλης Βεργίνα Τηλεόραση και Euro Channel.

“Όταν μια χώρα συνοψίζει το σύνολο της απορρόφησης επενδύσεων στη παραμονή ή όχι μιας εταιρεία, όπως η Eldorado Gold, τότε δεν είναι μια Χώρα σοβαρή, με συγκεκριμένη στρατηγική επενδύσεων και ώριμες θεσμικές διαδικασίες, αλλά απλά ένα ακόμα Ελ Ντοράντο!”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Μ. και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα.

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του για την ηγεσία είπε: “Ερχόμαστε για να ενώσουμε κόμματα και όχι να διαλύσουμε τα κόμματα” και συνέχισε:

“Θα πρέπει όσοι συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου να επιδεικνύουν τον δέοντα σεβασμό απέναντι στη Δη.Συ., γιατί η ύπαρξη της Δη.Συ. είναι το γεγονός εκείνο που μας οδήγησε σε αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, να μην βιαζόμαστε να τη διαλύσουμε είτε αυτή είτε τα κόμματα που την απαρτίζουν και πολύ περισσότερο να μην προτρέχουμε σχετικά με τις εξελίξεις και ούτε να βιαζόμαστε να βαφτίζουμε με ευφάνταστα ονόματα τον νέο πολιτικό φορέα.”