Δημοκρατική ασιτία – Πολιτική ανεπάρκεια

Όσο και αν μας σοκάρει είναι αλήθεια, στην Ελλάδα του 2014 ένας νέος άνθρωπος, μια μαθήτρια Λυκείου από την Πάτρα λιποθύμησε από ασιτία. Είχε να σιτιστεί κανονικά αρκετές ημέρες και τρέφονταν με χόρτα “ορφανά”, δηλαδή χώρις λάδι.

Το γεγονός αποκαλύπτει με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο την δημοκρατική ασιτία που χαρακτηρίζει την ελληνική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα την πολιτική και κοινωνική ανεπάρκεια.

Είναι προσβλητικό για την κοινωνία μας νέοι άνθρωποι να στερούνται βασικών αγαθών. Είναι απογοητευτικό οι παλαιοί πολιτικοί φορείς να συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν το ίδιο σενάριο της φρίκης και της εγκατάλειψης, να υποστηρίζουν πως αντιγράφοντας ένα παρωχημένο σύστημα διακυβέρνησης του Κράτους θα δημιουργηθούν οι υποδομές και θα ωριμάσουν οι συνθήκες για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Η αποστεωμένη τους πολιτική πρόταση απειλεί την υγεία ολόκληρης της κοινωνίας μας. Τα λόγια τους “άνοστα” και οι πράξεις τους “ορφανές” χωρίς φαντασία και κοινωνική ευαισθησία.

Η Ε.Δ.Ε.Μ. δεν δέχεται να συνδράμει σε αυτή την καταστροφική δράση, η Ε.Δ.Ε.Μ. δεν ανέχεται την θυσία νέων άνθρώπων και των ονείρων τους, στον βωμό της εφαρμογής μιας άστοχης λύσης και της υποταγής στην αρχή της μη εξέλιξης.