Εμείς “Risk Takers”, αυτοί “Risk Makers”….

Έπεισαν τον κόσμο ότι το να πιάσεις τους δημοσιονομικούς στόχους είναι κάτι που δεν έχει σχέση με τις μεταρρυθμίσεις …..

Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα του 2015 για την Κυβέρνηση είναι κάτι άλλο… που δεν έχει σχέση με το πρώτο.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το άθροισμα των δαπανών του κράτους θα ορίζεται από την περικοπή κάποιων άλλων δαπανών. Ότι αν κάποιος πάρει σύνταξη πριν τα 67 έτη, κάποιο νοσοκομείο δεν θα έχει γάζες.

Παράλληλα μιλούν για σκληρό όριο δαπανών, γιατί αν σε ένα λιμεναρχείο έχουν δυο κιβώτια χαρτί για φωτοτυπίες, κάποιος άνεργος δεν θα πάρει επίδομα. Αν αυτό δεν είναι τρομοκρατία… τότε τι είναι?

Ή μήπως επειδή ο Κατρούγκαλος προσέλαβε κάποιους, πρέπει να βγάλει τους μισθούς τους από αυτούς που τρώνε μοσχάρι;

To κυριότερο πρόβλημα, όμως, είναι ότι έχει χαθεί η ηθική σε ό,τι λένε…. Έχει χαθεί η συνείδηση σε ό,τι έχει κόστος. Χαρακτηριστικά των ημερών αυτών η αδιαφάνεια, ο κρυφός δανεισμός, και το γνωστό «για την λιτότητα φταίνε οι ξένοι….».

Δεν υπάρχει καμία διαύγεια και αυτό φαίνεται στο θέμα των συντάξεων. Δίνονται δάνεια σε κάποιους περίεργους ιδιωτικούς φορείς για να ελέγχουν τις διοικήσεις των τραπεζών. Αντικατάσταση της λέξης «ΛΙΤΟΤΗΤΑ» με τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.

Εμείς στην ΕΔΕΜ λέμε πως τις αιτίες θα τις βρει ο κόσμος γιατί πολύ απλά έπαψε να βελτιώνεται η ζωή του εδώ και πολλά χρόνια. Η Ελληνική πολιτική σκηνή έως σήμερα ήταν “Risk Makers”.

Εμείς στην ΕΔΕΜ πιστεύουμε πως οι σύγχρονες πολιτικές παρατάξεις πρέπει να είναι “Risk Takers”. Δυστυχώς είναι εμφανές ότι ζούμε μέσα σε φτηνά ψέματα και αστεία σχεδιασμένη λιτότητα…

Εμείς στην ΕΔΕΜ πιστεύουμε απλά σε περισσότερη δημοκρατία και θα την φέρουμε.