Εξαγωγές Ελληνικών προϊόντων, με ναυαρχίδα το Ελληνικό ελαιόλαδο….

Τα τελευταία χρόνια γίνεται έντονη συζήτηση για την πολυπόθητη ανάπτυξη στη χώρα μας, η οποία ακόμα είναι σε μηδενικά επίπεδα.

Τα βήματα που γίνονται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, παρότι λιγοστά, μπορεί να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά με το ρυθμό που υλοποιούνται πάντα θα είμαστε ένα βήμα πίσω. Αρκεί να κοιτάξουμε τα στατιστικά από τη φυγή Ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό, κατά συνέπεια και φυγή επενδύσεων-κεφαλαίων λόγω της αυξημένης φορολογίας και της αβεβαιότητας στο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Η αξιοποίηση και εξαγωγή των Ελληνικών προϊόντων για εμάς στην ΕΔΕΜ που ασχολούμαστε με την Γεωργική Ανάπτυξη, είναι σε προτεραιότητα, προκειμένου να βοηθήσει στην ομαλοποίηση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και κατά συνέπεια να αυξηθούν μεσοπρόθεσμα τα έσοδα του κράτους που είναι και το μεγάλο στοίχημα.

Προϊόντα όπως το Ελληνικό ελαιόλαδο που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται και αναγνωρίζεται η ποιότητα του παγκοσμίως, θα πρέπει να είναι ένας εκ των «πρωτοπόρων»  προϊόντων που εξάγει η χώρα μας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είμαστε η 3η ελαιοπαραγωγός χώρα παγκοσμίως και η 1η σε ετήσια παραγωγή ανώτατης κατηγορίας «εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου».

Εύστοχα λοιπόν κατά πολλούς, κυρίως στις ελαιοπαραγωγές περιοχές της χώρας μας, το ελαιόλαδο χαρακτηρίζεται και ως το εθνικό μας προϊόν που με μια σωστή εξαγωγική πολιτική μπορούμε να έχουμε άμεσα θετικά οικονομικά αποτελέσματα..

Η ΕΔΕΜ έχοντας στους κόλπους της ανθρώπους με εμπειρία στον χώρο του ελαιόλαδου, διατίθεται να πραγματοποιήσει πραγματικό διάλογο με τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά πάνω από τους Ελληνικούς ελαιώνες, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάδειξη αυτού του ισχυρού brand name που λέγεται Ελληνικό ελαιόλαδο και να γίνει η αφετηρία για την εξαγωγή και άλλων Ελληνικών προϊόντων.

Πρέπει να επενδύσουμε στη γη μας και στους ανθρώπους μας και με ένα εθνικό εξαγωγικό στρατηγικό σχέδιο να γίνει η αρχή για την ανάκαμψη της γεωργικής οικονομίας.