Ευχαριστήρια επιστολή

Αγαπητές φίλες και φίλοι με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου για την υποστήριξή σας, για την υποστήριξη στην Ε.Δ.Ε.Μ

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν, ο δικός μας κύκλος όμως μόλις τώρα ξεκινά. Θέλω να εκφράσω την απεριόριστη εκτίμηση μου, την εκτίμηση όλων των ανθρώπων της ΕΔΕΜ προς όλους αυτούς τους πρωτοπόρους, τους ενεργούς πολίτες, τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές, που μας τίμησαν με την ψήφο τους σε όλη την επικράτεια, αλλά και προς εκείνους που μας αναγνώρισαν, που μας συμπάθησαν, που  μας διαφήμισαν, ακόμα και αν δεν μας ψήφισαν. Η δημοκρατία δεν αδικεί, ούτε υπονομεύει τα πρόσωπα που την υπηρετούν, αποδίδει στον κάθε ένα αυτό που του αξίζει και του αναλογεί και σε εμάς έδωσε αυτό που μας αναλογούσε, όπως στο μέλλον θα μας αποδώσει εκείνο που μας αξίζει.

Η συνειδητοποιημένη προσέγγιση της πραγματικότητας δεν περιορίζεται σε «καταστροφές» και σε «θριάμβους» και η εξέλιξη των Εθνών και της κοινωνίας δεν διαμορφώνεται από όποιους λυπούνται με την επιτυχία των συμπολιτών τους, ή χαίρονται με την αποτυχία άλλων, καθώς αυτά είναι συναισθήματα υστέρησης, ιδεολογικής αναπηρίας και κοινωνικής αναλγησίας. Η Ε.Δ.Ε.Μ δεν διακρίνεται από σκοτεινές ιδέες και προθέσεις, ούτε μπορεί να περισταλεί από όσους έχουν τέτοια εφαλτήρια. Η Ε.Δ.Ε.Μ είναι το μέλλον, περιέχει μέσα της τον καρπό της προόδου και της μεταρρυθμιστικής εξέλιξης και αυτός δεν είναι άλλος από τους ανθρώπους της, από τους υπέροχους αυτούς ενεργούς πολίτες, τους  ελεύθερους Έλληνες, που τόλμησαν να ταξιδέψουν κόντρα στο ρεύμα, που θέλησαν να επικοινωνήσουν ένα δημιουργικό μήνυμα, και που μπόρεσαν να πράξουν πέρα ακόμα και από την φαντασία των επικριτών τους, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πάντα θα τολμούν, που πάντα θα θέλουν, που πάντα θα μπορούν.

Όπως έχω επαναλάβει αρκετές φορές η Ε.Δ.Ε.Μ δεν είναι ένα έπος κατάκτησης, καθώς η πρόθεση «κατάκτησης» ξεθωριάζει το όποιο μήνυμα της προσφοράς και της υγιούς συμμετοχής. Η Ε.Δ.Ε.Μ είναι μια ιστορία άρνησης για την αποδοχή της ήττας και της υποταγής, μιας «άρνησης» που αποτελεί το βασικό κύτταρο του Έθνους μας και τον θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας. Όλοι Εμείς που αποτελούμε την Ε.Δ.Ε.Μ δεν ζούμε από την πολιτική, δεν χρησιμοποιούμε όλους Εσάς για να περιτυλίξουμε, για να περιφρουρήσουμε τα «Εγώ» μας, σας χρειαζόμαστε όλους για να αλλάξουμε την μίζερη πραγματικότητα της Χώρας μας, για να δώσουμε ένα όραμα υπαρκτό και πραγματοποιήσιμο στους απεγνωσμένους συμπολίτες μας, για να ωθήσουμε τους νέους ανθρώπους στα κέντρα των αποφάσεων, για να καταφέρουμε το «Εγώ» και το «Εσύ» να γίνει Εμείς.

Να είστε σίγουροι πως με την συμμετοχή μας στις εκλογές δεν χάσαμε τίποτα αξίας, αντιθέτως κερδίσαμε πολλά και συμβολίσαμε ακόμα περισσότερα. Ανασύραμε από τα έγκατα της συνειδήσεως της Ελληνικής κοινωνίας νέα παιδιά και πολίτες ικανούς, δημιουργικούς που ήταν πάντα εκεί συμπιεσμένοι, «αποθηκευμένοι» και τους κάναμε πρωταγωνιστές, μαχητές, τους κάναμε πετεινούς που διαλάλησαν το πιο πλήρες, το πιο μεταρρυθμιστικό, το πιο ωφέλιμο πολιτικό μήνυμα.

Η Ε.Δ.Ε.Μ πραγματοποίησε μια πολιτική σπορά, δόνησε και αφύπνισε μια σιωπηρή πλειοψηφία, που μπορεί να μην εκφράστηκε εκλογικά στην παρούσα συγκυρία, είναι όμως εκεί έξω, έτοιμη και συντονισμένη, που θα εκφραστεί σύντομα, μέσα από τις δράσεις που θα αναπτύξουμε, καθώς όλοι μαζί αποτελούμε μια αχτίδα μέσα στο ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Σας καλώ να μην αναλωθούμε στο «χτες» γιατί αποτελεί παρελθόν, να μην ανησυχούμε για το «αύριο» γιατί εκξαρτάται από το «σήμερα», σας καλώ να εστιάσουμε στο «τώρα», στο παρόν, καθώς είναι εξόχως καθοριστικό για όλους μας, για την Χώρα μας και το επίπεδο της κοινωνικής μας πραγματικότητας. Θα συνεχίσουμε περισσότερο δυνατοί, πιο ώριμοι με μεγαλύτερη δυναμική και επιμονή να επικοινωνούμε το μεταρρυθμιστικό μας μήνυμα, να κινητοποιούμε τους αδρανείς πολίτες, να απεγκλωβίζουμε από την αφάνεια τους παγιδευμένους νέους μας, να πιστεύουμε και να αθροίζουμε όποιον οι άλλοι αφαιρούν και υποτιμούν, να διαλαλούμε το Φως που έρχεται, την Ανατολή που ζυγώνει.

Γιατί για εμάς η Ε.Δ.Ε.Μ είναι εδώ… γιατί η Ε.Δ.Ε.Μ είναι τώρα… γιατί η Ε.Δ.Ε.Μ είμαστε Εμείς είστε Εσείς… γιατί η Ε.Δ.Ε.Μ είμαστε όλοι!

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΕΜ

Απόστολος Η. Πόντας