Mαζική Αποχή στο πρόχειρο δημοψήφισμα, που ότι και να επιλέξεις είναι λάθος!

Ελληνίδες, Έλληνες συνειδητά τους τελευταίους πέντε μήνες σιωπήσαμε και αναμείναμε τις εξελίξεις. Η επιλογή μας αυτή έγινε με γνώμονα την αποδοχή της επιλογής των περισσοτέρων στις προηγούμενες εκλογές και της συναίσθησης που έχουμε για την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε σε σχέση με το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Αύτη άλλωστε η συναίσθηση της εξέχουσας σημασίας του πολιτικού παρόντος της Χώρας και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τον συμπολίτη μας, οδήγησε στην απόφαση της καθόδου μας στην κεντρική πολιτική σκηνή, αψηφώντας το όποιο κόστος κοινωνικό ή επαγγελματικό, γιατί την σημαία οφείλεις να την κρατάς αγόγγυστα ψηλά όταν το κοντάρι της είναι πυρακτωμένο, όταν το κράτημα της σημαδεύει ανεξίτηλα όποιον το πράττει ή τον ακρωτηριάζει, όταν η “λογική” της ασφάλειας του “μέσου πολίτη” τον προτρέπει να πετάξει την σημαία και να λουφάξει στην σκοπούμενη αφέλεια του και στην ιδιοτελή αθωότητά του.

Η σιωπή μας όμως τελειώνει σήμερα, παύει! Πιστεύουμε πως δώσαμε καλόπιστα, μεγάλα περιθώρια στην Κυβέρνηση να επιδείξει και να αποδείξει τις ικανότητές της στην διαχείριση της κρίσης, να πράξει και να νομοθετήσει, να πείσει και να εμπνεύσει τον Λαό για να πιστέψει στην αλλαγή της ζοφερής του πραγματικότητας, όπως επίσης παρακολουθήσαμε ανεκτικά τις προσπάθειες των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αρθρώσουν λόγο, να προτείνουν επιτέλους συγκεκριμένες διαδικασίες και δράσεις για την βελτίωση της κατάστασης και να παραδεχθούν και τις αδιαμφισβήτητες δικές τους ευθύνες για το σημερινό κατάντημα της Χώρας.

Πέντε μήνες μετά την ημέρα των εκλογών το αποτέλεσμα είναι αφενός η αναγγελία εκ μέρους της Κυβερνήσεως ενός εντελώς άστοχου, αφελούς και επικίνδυνου δημοψηφίσματος, που έρχεται ως λογική συνέχεια της “δημιουργικής ασάφειας” του κ. Βαρουφάκη, αφετέρου η θλιβερή εικόνα της Αντιπολίτευσης που χαιρέκακα απολαμβάνει την αποτυχία των υπερφίαλων κυβερνόντων και υποκρινόμενη την “αθώα περιστερά” διαρρηγνύει τα ιμάτια της καλώντας τον Λαό να λιθοβολήσει τον “νεκροθάφτη” και να αμνηστεύσει τον “δολοφόνο”.

Σήμερα λοιπόν εμείς είμαστε εδώ, είμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες, για όλους τους Έλληνες! Δεν θαμπωνόμαστε από το μίσος και τον όποιο ιδεολογικό φανατισμό, δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα και δεν πιστεύουμε σε ψευτοδιλήμματα και σε άχρηστα δημοψηφίσματα.

Δηλώνουμε απερίφραστα πως το Δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι μια εντελώς άστοχη επιλογή, που το μόνο που φανερώνει είναι απόγνωση και αδυναμία διαχείρισης της κρίσης. Επίσης το ερώτημα του είναι ακατανόητο και διχαστικό. Αλήθεια, ποιός θα μπορούσε να ψηφίσει Ναι, δηλαδή να επιλέξει την βούληση των εταίρων μας ως υπερισχύουσα των Ελλήνων και ποιός θα μπορούσε να ψηφίσει Όχι και να καταδικάσει την Ελλάδα στην απομόνωση, την διάλυση ακυρώνοντας τους αγώνες γενεών, που θυσιάστηκαν για το Ευρωπαϊκό κεκτημένο; Χρειάζονταν πραγματικά πολύ προσπάθεια από την Κυβέρνηση για να εφεύρει το ερώτημα του Δημοψηφίσματος που ότι και να επιλέξεις επιλέγεις λάθος!

Οι ώρες αδέλφια είναι κρίσιμες και αυτό που διακυβεύεται τις επόμενες ημέρες είναι η ενότητα του Λαού και η κοινωνική μας ειρήνη. Μην υποκύψετε στα διχαστικά διλλήματα, μην ξεχάσετε την πορεία του Έθνους μας και τις πληγές που μας προκάλεσαν ο ιδεολογικός φανατισμός  και ο εμφύλιος σπαραγμός. Και όμως επαναλαμβάνουμε τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος μας. Μια “αριστερή” κυβέρνηση έχει προλάβει σε πέντε μήνες σκηνοθετεί τηλεοπτικές δίκες αντιφρονούντων, να δαιμονοποιεί την όποια διαφωνία ή διαφοροποίηση και να βιάζει Συνταγματικές διαδικασίες για να θωρακίσει τον πολιτικό της δογματισμό. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον Πρωθυπουργό πως το πολίτευμα της χώρας είναι Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και όχι Λαϊκή Δημοκρατία. Ο Λαός επιλέγει τους εκπροσώπους τους για να αποφασίζουν και όχι για κρύβονται πίσω από τον όγκο του όχλου. Πως μπορεί ο μέσος Έλληνας, ο συνταξιούχος, ο φοιτητής να γνωρίζει την πρόταση των Ευρωπαϊκών θεσμών, να την κατανοήσει και να την αξιολογήσει; Ποιός θα μας εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει το Όχι στο επερχόμενο δημοψήφισμα και ποιες οι συνέπειές του;

Ελληνίδες, Έλληνες η ΕΔΕΜ είναι ο πρώτος και ίσως ο μοναδικός πολιτικός φορέας που καλεί τον Λαό σε αποχή από το επερχόμενο Δημοψήφισμα. Δεν μπορούμε να επιλέγουμε ανάμεσα σε δυο λάθος εκδοχές, ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη.

Η Αποχή θα πρέπει να είναι μαζική, να είναι η πλειοψηφία, για να αφαιρέσει από τον οποιονδήποτε το δικαίωμα να επικαλείται τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος και για να αποκαλύψει μια άλλη Ελλάδα που ασφυκτιά κάτω από το πέπλο του φανατισμού, που συνεχίζει να ονειρεύεται, που συνεχίζει να πιστεύει, που ξέρει να αγκαλιάζει και όχι να διχάζει.

Η ΕΔΕΜ είναι ο Φάρος για την νέα γενιά, για τους Έλληνες που έχουν ικανότητες, που δημιουργούν, που θα αποτελέσουν την βάση της καινούργιας Ελλάδας που θα ανατείλει μέσα από το σκοτάδι, που θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της!

Αποχή από το δημοψήφισμα που γεννά διχασμό, που μικραίνει την Ελλάδα και την απομονώνει.

Η ΕΔΕΜ δεν σιωπά! η ΕΔΕΜ είναι εδώ, η ΕΔΕΜ είναι τώρα, η ΕΔΕΜ είσαι ΕΣΥ!