ΚΟΜΜΑΤΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Εξω τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια – Καλούν μέσα την αστυνομία και όχι τους φοιτητές

Η Ελλάδα περιμένει τα περισσότερα και τα καλύτερα από τους νέους της. Οι νέοι της όμως παραμένουν όμηροι μιας αρρωστημένης πραγματικότητας και ουσιαστικά εκδιωγμένοι από τους χώρους των πανεπιστημίων, όπου θα έπρεπε να βρίσκονται για να βελτιώνουν το παιδευτικό και εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο, ώστε να προσφέρουν στους εαυτούς τους, στην κοινωνία και στην χώρα, αυτά που μπορούν, αυτά που ονειρεύονται για τους ίδιους και για το μέλλον όλων μας.

Ο χώρος τους Πανεπιστημίου έχει μετατραπεί σε χωματερή ιδεών και ξεπερασμένων παλαιοκομματικών πρακτικών και οι φοιτητές παραμένουν όμηροι μιας αμετανόητης μειοψηφίας, που επιμένει να θεωρεί το Πανεπιστήμιο φέουδό της και αρένα μονομαχίας για ιδέες του “χθες”, αποπροσανατολίζοντας το Πανεπιστήμιο από τον κύριο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την εκπαίδευση των νέων και την επιστημονική έρευνα.

Ακόμα και σήμερα οι πανεπιστημιακές αίθουσες καταστρέφονται, οι πόρτες κλείνουν για τους νέους που επιθυμούν να μορφωθούν ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, αλλά παραμένουν ανοιχτές στην τοξικότητα των παλαιών κομμάτων,στην ασχήμια, στον μηδενισμό και στην καταστροφή.

Με πρόφαση το Πανεπιστημιακό άσυλο, κάποιοι καταστρέφουν τα Πανεπιστήμια, τραυματίζουν την θέληση των πολλών υγειών φοιτητών και συνθλίβουν, υπό το βάρος του ιδεολογικού τους αμοραλισμού, αυτή την κοιτίδα του πνεύματος. Αυτοί και μόνον με την στάση τους, με τους βανδαλισμούς και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές τους ευνοούν την επέμβαση της Αστυνομίας και με τον τρόπο αυτό δίδουν την χαριστική βολή στο πανεπιστημιακό άσυλο και οδηγούν τα Πανεπιστήμια σε καταστάσεις εξάρτησης και υποταγής, σε πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με τους χώρους παιδείας και έρευνας.

Η Ε.Δ.Ε.Μ. εκφράζει την απελευθέρωση του Πανεπιστημίου από την μικροκομματική μιζέρια και θέλει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και την εξυγίανση της έννοιας του ασύλου, υπό τον γνώμονα της κοινής ωφέλειας και της προσφοράς στην
ικανότατη πλειοψηφία των φοιτητών μας συνθήκες πραγματικής φοίτησης και υψηλού επιπέδου ανώτερη εκπαίδευση.

Η Ε.Δ.Ε.Μ. ζητά να φύγουν τα κόμματα από τα ελληνικά πανεπιστήμια, ζητά να φύγει η αστυνομία από τους χώρους ανωτάτης εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές τους, σε αυτούς που επιθυμούν να μορφωθούν και να γίνουν οι θεμελιωτές ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας.

Χ1

Χ2