ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ISIS ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ

ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Η Ελλάδα δεν είναι για εμάς μια χώρα περιθωριακή, ένα κράτος συμπληρωματικό, που απλά ακολουθεί βουβά την συνισταμένη των απόψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των λοιπών γεωπολιτικών μας εταίρων. Η Ελλάδα πρέπει να έχει φωνή, να έχει άποψη και να αποτελεί την κοιτίδα ασφάλειας, συνεννόησης και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το καθήκον μας λοιπόν είναι να μην είμαστε απαθείς, να μην είμαστε αδιάφοροι σε οποιαδήποτε περίπτωση παραβιάζονται οι αρχές της ελευθερίας του λόγου και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, από οποιαδήποτε χώρα ή καθεστώς. Η κριτική μας επιβάλλεται να εκφράζεται καθαρά, άμεσα και χωρίς σκοπιμότητες ή παρωπίδες.

Δεν πρέπει να σιωπήσουμε στην εντελώς αντιδημοκρατική και σκοταδιστική συμπεριφορά του καθεστώτος Ερντογάν στην γειτονική μας Τουρκία. Ο νεποτισμός και η ανελευθερία χαρακτηρίζουν τις πρακτικές Ερντογάν, με αποκορύφωμα την απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα στο Τουίτερ (twitter). Νέοι συνάνθρωποί μας, Τούρκοι πολίτες περιορίζονται και απειλούνται. Τους αφαιρείται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και επικοινωνία, από ένα καθεστώς, που βγάζει το δημοκρατικό του προσωπείο και αποκαλύπτει με τον πλέον σκληρό τρόπο, πως η αγωνία του να παραμείνει στην εξουσία, είναι ικανή να ισοπεδώσει την βούληση των πολλών, να ακυρώσει τις κατακτήσεις ενός ολόκληρου λαού και να φιμώσει τους πολίτες.

Είναι το ίδιο καθεστώς που ερωτοτροπεί με το κίνημα του Ισλαμικού φονταμενταλισμού, το ISIS, θέλοντας να υποδυθεί ως καθεστώς, τον “πατερούλη” των Ισλαμικών χωρών, ώστε να αναδειχθεί σε δεσπόζουσα περιφερειακή δύναμη.

Η Ε.Δ.Ε.Μ. καλεί τους Έλληνες να καταδικάσουν απερίφραστα τις μεσαιωνικές πρακτικές του Ερντογάν και του ISIS, που κηλιδώνουν την συνείδηση μας και την αξιοπρέπεια μας ως κοινωνία. Δεν πρέπει να ανεχθούμε την περιστολή της ελευθερίας του λόγου, ούτε φανατικούς δογματικούς θρησκόληπτους, από όπου και αν εφορμούν, οι οποίοι στο όνομα της θρησκευτικής καθαρότητας, αποκεφαλίζουν ανθρώπους, καταδιώκουν πληθυσμούς αόπλων, βιάζουν γυναικόπαιδα και πωλούν, το έτος 2014, ανθρώπους σε σκλαβοπάζαρα της Μέσης Ανατολής.

Η Ε.Δ.Ε.Μ. ανασύρει την φωνή της Ελλάδας, μιλά δυνατά και ξάστερα για τα δεινά των συνανθρώπων μας στις γειτονικές μας χώρες. Αυτή η διακήρυξη υπέρ των καταπιεσμένων πολιτών της Τουρκίας και των τρομοκρατημένων από το ISIS Αράβων, αποτελεί πράξη καθήκοντος και γίνεται το πραγματικό στήριγμα, για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς η δημοκρατία παράγει ειρήνη και η τυραννία πόλεμο.

Τ1

Τ2

Τ3