(ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ)
Η Ε.Δ.Ε.Μ. δεν εμφανίστηκε στην πολιτική πραγματικότητα απλά για να προτείνει, μόνο για περιγράψει την πρότασή της και να περιοριστεί σε έναν θεωρητικό διάλογο. Η Ε.Δ.Ε.Μ. είναι εδώ για να θεμελιώσει, να εφαρμόσει και να δομήσει την νέα Ελλάδα, την σύγχρονη Ελλάδα που θα ενσαρκώσει τα όνειρα μας. Το πρόγραμμα μας είναι απολύτως εφαρμόσιμο και η εφαρμογή του μπορεί να ξεκινήσει άμεσα και η προσφορά του στην Χώρα έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που προτάθηκε δημόσια και επικοινωνήθηκε ως εναλλακτική πρόταση διαφυγής από την κρίση.

Η Περιφερική Διοικητική δομή που προτείνουμε, με τις Συνελεύσεις των Αντιπροσώπων των Περιφερειών, με το Κολλέγιο των Επιτρόπων, με τους Κυβερνήτες των Περιφερειών, τους Επιτρόπους, τους αιρετούς Νομάρχες και τους Δημάρχους μπορεί να ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα με ψηφίσματα της Βουλής τα οποία θα βασίζονται στην σχετική πλειοψηφία των Βουλευτών και όχι σε ενισχυμένη πλειοψηφία των 2/3ων ή περισσότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί το Νομοθετικό πλαίσιο υφίσταται περιγραφικά, μέσω των ισχυόντων νομοθετημάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η διαφορά είναι θεσμική και ουσιαστική, καθώς με συμπληρωματικούς νόμους θα θεμελιωθεί το Διοικητικό Σύστημα που εμείς προτείνουμε και θα γίνει πράξη η μετάβαση σε μια εκσυγχρονισμένη, μεταρρυθμισμένη και εύστοχη Δημόσια Διοίκηση. Επίσης θα συμπληρωθούν τα επόμενα νομοθετικά βήματα που θα αφορούν το Κολλέγιο των Επιτρόπων και τις αρμοδιότητες αυτού. Αναφορικά με την λειτουργία της Εθνικής Βουλής οι αλλαγές είναι περιορισμένες και έχουν να κάνουν με διαδικαστικά θέματα και λειτουργικές διευρύνσεις.

Είναι δεδομένο πως το Κράτος θα εισέλθει σε μια νέα φάση, σε μια σύγχρονη μορφή η οποία θα οριοθετεί την απαρχή της Πέμπτης Ελληνικής Πολιτείας.

Φίλες και φίλοι η δημοκρατία που φοβάται να αλλάξει, να προοδεύσει και να μεταρρυθμιστεί είναι μια πρώιμη δημοκρατία, εύθραυστη και ανώριμη. Η δημοκρατία του 2014 είναι μια δημοκρατία ώριμη, εξελιγμένη, που εμπιστεύεται τους πολίτες της, που αρέσκεται στην εξέλιξη και που ατενίζει το μέλλον του Κράτους δίχως παρωπίδες και προλήψεις. Αυτή την δημοκρατία επιθυμούμε για την Πατρίδα μας, σε αυτήν πιστεύουμε και θα εξαντλήσουμε τις δυνάμεις και την επιμονή μας, ώστε να την καταστήσουμε πραγματικότητα για όλους μας, να την θεμελιώσουμε.

Η προετοιμασία μας έχει ολοκληρωθεί στο παρόν στάδιο με μεθοδικότατα και αίσθηση του Καθήκοντος και οι προτάσεις μας, που θα επικοινωνηθούν άμεσα, θα απαντήσουν στα ερωτήματά σας και θα θέσουν τις βάσεις της κοινής μας πορεία, θα αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο του νέου Κοινωνικού Συμβολαίου που θα συνυπογράψουμε.

Από την πρώτη στιγμή που η πρότασή μας επικοινωνείται ισχυροποιεί την Ελληνική Πολιτεία, καθώς αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη και μεταρρυθμιστική εναλλακτική λύση και κατ’ αυτόν τον τρόπο προσδίδει το ισχυρότερο επιχείρημα επαναδιαπραγμάτευσής με την Τρόικα των όρων του Μνημονίου, αφού η ίδια η πρόταση αποτελεί εμφανή και ουσιαστικό λόγο χαλάρωσης του Μνημονίου, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην Χώρα μας να μεταρρυθμιστεί, να εκσυγχρονιστεί και να εξελιχθεί σε Κράτος λειτουργικό, προοδευτικό και παραγωγικό.

Προτεραιότητά μας αποτελούν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι συνταξιούχοι και ιδιαιτέρως οι νέοι άνθρωποι. Η νέα Ελλάδα που εμείς οραματιζόμαστε είναι μια Χώρα για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους πολίτες που αντέχουν. Η Περιφερειακή Διοίκηση που προτείνουμε θα επιτρέψει την δημιουργία εναλλακτικών λύσεων και προοπτικών για την αγορά και τους πολίτες, αφού θα συστήσει κέντρα ανάπτυξης σε όλη την επικράτεια, καθιστώντας την έννοια της “επαρχίας” παρωχημένη και λόγω αυτής της κομβικής μετάλλαξης, οι πολίτες θα αποκτήσουν νέους, πέραν του ενός, προορισμούς κοινωνικής επενέργειας και επαγγελματικής δημιουργίας.

Τονίζουμε πως το Κράτος θα πρέπει να έχει συνέχεια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Πως δεν είναι ηθική επιλογή η μείωση της σύνταξης, η εύκολη δηλαδή επιλογή, αφού ουσιαστικά εμφανίζει ένα κράτος που αθετεί την υποχρέωσή του, τον λόγο του και τιμωρεί τους πλέον αδύναμους και ανυπεράσπιστους πολίτες του.

Επίσης οι βασικές Συνταγματικές αρχές όπως το δικαίωμα στην προσωπικότητα, την Υγεία, την Παιδεία, οι αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας στην θεμελίωση των δικαιωμάτων και στην οριοθέτηση των υποχρεώσεων, θα πρέπει να ισχύουν για το σύνολο των πολιτών και η ισχύς τους να διαχέεται τόσο οριζόντια στην κοινωνική διαστρωμάτωση, όσο και κάθετα.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιτηδευματίες και οι έμποροι θα πρέπει να γνωρίζουν το θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου αναπτύσσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και σε αναλογία με την πρόταση μας για Περιφερειακή Διοικητική Μεταρρύθμιση, θα ανακαλύψουν νέες προοπτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης στο σύνολο της Ελληνική Επικράτειας.

Το λάβαρο μας όμως, ο θυρεός της Ελλάδας του αύριο, είναι οι νέοι μας, αυτοί που θα κατοικήσουν αυτή την Ελλάδα και που θα εξελίξουν τον λαό μας. Όταν το πολιτικό προσωπικό των παλαιών κομμάτων μιλάει για την “χαμένη γενιά” εμείς την ονομάζουμε “εκλεκτή γενιά”, γιατί αυτή θα είναι η γενιά που μαζί μας θα αλλάξει την Ελλάδα, θα μεταρρυθμίσει το Κράτος και θα θεμελιώσει μια Χώρα προοδευτική, δημιουργική και σύγχρονη.

Η Ελλάδα μπορεί, Η Ε.Δ.Ε.Μ. μπορεί, Εμείς μπορούμε και μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα, μπορούμε Τώρα.

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...