Πολιτική, πολιτικοί και αθλητισμός

Με τον όρο πολιτική εννοούμε τα μέτρα που παίρνουμε και τους τρόπους που οργανωνούμε το σύνολο των ανθρωπών ΕΥ ΖΕΙΝ. Η άσκηση της πολιτικής αποτελεί επιστήμη που προωθεί και εξυψώνει το πνεύμα, ΕΥ ΖΕΙΝ(ελευθερία,πολιτισμός κ.τ.λ) όσο και προς τον τρόπο διαβίωσης του πολίτη, ΖΕΙΝ(εργασία,δικαιοσύνη κ.τ.λ).

Άτομα που αφιερώνουν τον χρόνο τους στην ενασχόληση με την άσκηση της πολιτικής, ονομάζονται πολιτικοί. Οι πολιτικοί,λοιπόν, είναι εξαρτημένοι με την εξουσία και την δύναμη που πηγάζει απο αύτη. Αυτή η δύναμη της εξουσίας και η κατάχρηση της που στοχεύει στην διατήρηση της θέσης του πολιτικού που γίνεται σιγά σιγά αυτοσκοπός, οδηγεί στην διαφθορά, τον σφετερίσμο,”το χρήμα”,τα λόμπυ και τις κουστωδίες τους.

Ο μόνος αγώνας που γνωρίζουν οι σημερινοί πολιτικοί είναι ο αγώνας της εξουσίας.

Γι αυτό,λοιπόν, ο πολιτικός εκτίθεται και κατεβαίνει στις έκλογες για να ανέβει μόνο όταν εκλεγεί. Αυτή η παλινδρόμηση και το συνεχές ανέβα-κατέβα για την διατήρηση της θέσης του είναι που δημιούργησε την λανθασμένη έντυπωση που έχουν οι πολιτικοί για τον αθλητισμό.

Με την Ε.Δ.Ε.Μ είναι καιρός να δείξουμε σε αυτούς που έχασαν τον δρόμο τους, τις αξίες τους και τα ιδανικά τους, ότι το τρέξιμο του συνταξίουχου για την εξοικονόμιση του 0,10 ευρώ, του αφαιρεί μέρες ζωής. Οι επικύψεις του μεσήλικα για να βρεί δουλειά ή να μην χάσει αυτή που έχει του αφερούν μέρες, όπως και οι αγώνες των νεών στην προσπάθεια τους να καλύψουν τις ουσιώδες ανάγκες τους.