edem-orange horizontal

Μπορούμε να ζήσουμε σε μια άλλη Ελλάδα. Αξίζουμε μια Ελλάδα καλύτερη! Δεν μας εκφράζει η σημερινή πραγματικότητα της Χώρας μας, η παραίτηση, η πολιτική θλίψη, το δημοσιονομικό χάος και ο παλαιοκομματικός πολιτικός διάλογος που είναι ακραίος, στείρος και ανούσιος.

Η Ελλάδα πέρασε και περνά στιγμές δύσκολες, κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της και για την μελλοντική ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες της ακραίας επιδείνωσης των οικονομικών της Χώρας και της διάλυσης του δημοσιονομικού ιστού αυτής. Το πολιτικό προσωπικό είναι αδύναμο να αντιμετωπίσει την κατάρρευση του Κράτους, στερείται φαντασίας και κρύβεται πίσω από της πλάτες της Τρόικα, αφήνοντας έκθετο τον Ελληνικό λαό. Τα παλαιά κόμματα ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους και έχουν τεθεί σε κατάσταση πολιτικής αποσύνθεσης! Ο κύκλος τους όμως δεν έκλεισε μόνον με την υπογραφή του μνημονίου, ο κύκλος τους έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα, από την στιγμή που συμβιβάστηκαν με την μετριότητα, από την στιγμή που πίστεψαν πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, που αποδέχτηκαν παθητικά πως εξάντλησαν τα περιθώρια εξέλιξης του Κράτους, από την στιγμή που οι ηγεσίες τους έγιναν οπαδοί της θεωρίας της κοινωνικής ματαιότητας, που συνήθισαν την φθορά, που βολεύτηκαν στην ασφάλεια των κεκτημένων τους, από την στιγμή που γέρασαν!

Φίλες και φίλοι, για εμάς η λύση αναφορικά με τα σημερινά μας προβλήματα και η υπέρβαση των πολιτικών και κοινωνικών μας αδιεξόδων, δεν εξαρτώνται μόνο από τις προθέσεις ή τα πρόσωπα. Η δραπέτευση από την κρίση εξαρτάται κυρίως από το πρωτόκολλο διαχείρισης της δημοσιονομικής λειτουργίας του Κράτους, από το Σύνταγμα!

Καλούμαστε σήμερα να δώσουμε απαντήσεις σε σύγχρονα ερωτήματα, να βρούμε λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα στα πλαίσια μια παγκόσμιας κοινωνίας και αγοράς, εκτελώντας διαδικασίες, οι οποίες εκπορεύονται από μια Νομοθετική και Εκτελεστική εξουσία που με την σειρά τους πηγάζουν από ένα απαρχαιωμένο, παρηκμασμένο και αναχρονιστικό Σύνταγμα, το οποίο δομικά και μεθοδολογικά είναι σχεδόν ίδιο από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Δηλαδή μιλάμε για ένα Σύνταγμα εκατό ετών, για ένα αιωνόβιο Σύνταγμα.

Η Βουλή των Ελλήνων ενώ θα έπρεπε να είναι ένα εργαστήριο εξέλιξης της Ελλάδος, μια αστείρευτη πηγή παραγωγής σύγχρονων λύσεων στα προβλήματα μας και ένας δυναμικός νομοθετικός μηχανισμός μεταρρύθμισης, βρίσκεται εγκλωβισμένη στα κομματικά συμφέροντα, υποτονική και συντετριμμένη υπό το βάρος της εξειδίκευσης των Συνταγματικών διατάξεων και των Νομοθετικών πλαισίων μέσω των κανονιστικών πράξεων, που καλείται να ψηφίσει και κατ’ επέκταση να εφαρμόσει.

Το Κράτος παραμένει Αθηνοκεντρικό και η διοικητική του δομή συγκεντρωτική, δίχως διαδικασίες προοδευτικές, αποκεντρωτικές και μεταρρυθμιστικές που θα αφορούν τον κάθε ένα από εμάς και θα ζητούν την συμμετοχή του καθενός από εμάς. Συνδιαχειριζόμαστε την καθημερινότητά μας μαζί με ένα Κράτος που λειτουργεί απρόσωπα και αδιάφορα, έχοντας ως αξιολογικό του θεμέλιο τον μέσο πολίτη και όχι τον κάθε πολίτη!

Είναι προφανές πως το παρόν είναι σκοτεινό και το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και ψυχρό, όμως φίλες και φίλοι η πολιτική και κοινωνική κατάθλιψη που βιώνουμε τελειώνει, η αρχή μιας νέας ημέρας έρχεται, οι πετεινοί λαλούν για την ανατολή, τραγουδούν την ελπίδα και μας παρακινούν να φωνάξουμε “παρόν” στην μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε την ζωή μας, να φωτίσουμε την ψυχή και το μυαλό μας, να δώσουμε τον αγώνα να μας για να γυρίσουμε τον Ήλιο, να μεταρρυθμίσουμε την Ελλάδα!

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...