ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Οι ηλικιωμένοι δεν είναι περιττοί πολίτες – Η αξιοπρεπής διαβίωσή τους ορίζει και την αξιοπρέπεια της κοινωνίας μας

Η Ε.Δ.Ε.Μ. όταν αναφέρεται στους Έλληνες, μιλά για όλους τους πολίτες της χώρας, όλους ανεξαιρέτως νέους και ηλικιωμένους, εργαζομένους και συνταξιούχους. Ο τρόπος διαβίωσης των συνταξιούχων, των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας μαρτυρά και το επίπεδο της Δημοκρατίας μας, την ποιότητα της κοινωνίας μας.

Είναι εύκολο και ανήθικο να στοχοποιηθούν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, γιατί είναι πλέον ανήμποροι, είναι εξαρτώμενοι και τα μέσα αντίδρασής τους περιορισμένα. Οι άνθρωποι όμως αυτοί, είναι οι ίδιοι που μας ανέθρεψαν, είναι εκείνοι που δούλεψαν και αγωνίστηκαν για την χώρα και το κράτος, που παρήγαγαν ένα μεγάλο μέρος από το Κοινωνικό και Οικονομικό προϊόν που διαχειριζόμαστε εμείς σήμερα. Σε κάθε περίπτωση αυτά που ζητούν, είναι όσα έχουν ήδη πληρώσει με την εργασία τους.

Όταν μας κουνούν το δάχτυλο και μας τονίζουν πως το Κράτος θα πρέπει να έχει συνέχεια και να τιμήσει την υπογραφή του στο Μνημόνιο, διαφορετικά θα θεωρηθεί η Ελλάδα αναξιόπιστη και ανήθικη χώρα, η Ε.Δ.Ε.Μ. απαντά πως όντως η συνέχεια δηλώνει την αξιοπιστία, αλλά το Κράτος θα πρέπει να έχει συνέχεια και στο εσωτερικό. Θα πρέπει να τιμήσει την διμερής σύμβαση συνταξιοδοτικής αποζημίωσης που υπέγραφε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες με τους εργαζόμενους πολίτες του και να έχει συνέχεια στην δέσμευση αυτή, μια συνέχεια που συνίσταται στην διατήρηση των συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρέπειας, στην μη μείωση τους κατά το δοκούν και με έκτακτα μέτρα, τα οποία ποδοπατούν την πολιτική και κοινωνική ηθική και αποδεικνύουν ένα και μόνο πράγμα, πως το Κράτος δεν έχει συνέχεια.

Η Ε.Δ.Ε.Μ. θα αγωνιστεί για τους βαλλόμενους ηλικιωμένους συνταξιούχους, θα προασπίσει την αξιοπρέπεια μας ως Κράτος και ως κοινωνία και θα ορθώσει λάβαρο στον αγώνα της αυτόν έναν κώδικα τιμής, σύμφωνα με τον οποίον, το καθήκον του υγιούς πολίτη είναι να υπερασπίζεται τον αδύναμο και να “μπορεί” για τον ανήμπορο.

Z1

Z2