Οι εκλογές και η σημασία της 26ης Ιανουαρίου 2015

Καθώς βαδίζουμε προς μια άκρως πολωτική Εκλογική Αναμέτρηση στις 25ης Ιανουαρίου 2015, έχω να καταθέσω σαν προσωπική άποψη ότι το πραγματικό διακύβευμα δεν βρίσκεται στα αίτια διεξαγωγής αυτών των Εκλογών, όπως αρκετοί παράγοντες ή δημοσιογραφικοί κύκλοι παλεύουν να καταστήσουν σαφές, ούτε βρίσκεται στο εάν τα παλαιά ή τα ‘νέα’ κόμματα θα καταφέρουν να κερδίσουν, να διατηρήσουν ή να χάσουν τα ποσοστά των οπαδών τους από τις διάφορες μετακινήσεις και ζυμώσεις που θα προκύψουν.

Η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται στην ακριβώς επόμενη ημέρα από αυτές τις Εκλογές. Το θέμα είναι ποιο θα είναι το τοπίο στη Χώρα μας από τις 26 Ιανουαρίου 2015 και μετά, όχι μόνο για τα κόμματα –παλαιά και ‘νέα’- αλλά κυρίως για την Κοινωνία και τον κάθε Έλληνα πολίτη.

Πώς θα καταφέρει ο όποιος εκλεγμένος δημοκρατικά πολιτικός φορέας (ή συνεργασία αυτών) να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, πως θα διαπραγματευτεί τις κρίσεις και πως θα δώσει στην χώρα μια διαφορετική δυναμική ανακόπτοντας την ύφεση και δημιουργώντας προϋποθέσεις πραγματικής ανάπτυξης και ελπίδας με άμεσο αντίκτυπο για τον κάθε πολίτη;

Αυτά είναι τα καίρια ερωτήματα στα οποία όφειλαν μέχρι σήμερα να έχουν απαντήσει όλοι οι πολιτικοί φορείς (18 συνολικά στον αριθμό) που διεκδικούν την είσοδο τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και είναι γεγονός ότι έχω εντοπίσει ως απλός ακροατής ένα κενό λόγου και ουσιαστικών προτάσεων τόσο από τα κόμματα εξουσίας όπως η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τα ΄νέα΄ κόμματα όπως το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ κ.α.

Αυτά όμως είναι τα ίδια καίρια ερωτήματα στα οποία οφείλει να έχει στοιχειωδώς απαντήσει κάθε Έλληνας ψηφοφόρος πριν κάνει την τελική επιλογή του και εναποθέσει την ελπίδα του μέσω της ψήφου σε έναν εκ των 18 συμμετεχόντων πολιτικών φορέων.

Η Ε.Δ.Ε.Μ. είναι το μόνο νέο πραγματικά κόμμα, το οποίο στο σύντομο χρονικό διάστημα δράσης του από το Ιδρυτικό του Συνέδριο τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να τοποθετηθεί με σαφήνεια και ουσιαστικές προτάσεις απέναντι στα θέματα της Κρίσης, οριοθετώντας την Πρόταση της για έξοδο από αυτή μέσω της Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Κράτους σε ένα δυναμικό μοντέλο διοίκησης των Περιφερειών, το οποίο φέρνει κάθε πολίτη στο προσκήνιο.

Η Ε.Δ.Ε.Μ. είναι το μόνο νέο πραγματικά κόμμα, που απαρτίζεται από νέους ανθρώπους και αυτοδημιούργητους επαγγελματίες άφθαρτους πολιτικά, που διαπρέπουν στους τομείς εξειδίκευσής τους εντός και εκτός Ελλάδας και έχει ως στόχο την παρουσίαση καινοτόμων προτάσεων στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα μέσω της διάδοσης του μηνύματος πως “ο πολίτης πρέπει να γίνει το επίκεντρο και ο καταλύτης των εξελίξεων.”

Η Ε.Δ.Ε.Μ. διατυπώνει και επικοινωνεί καθημερινά μέσω του Διαδικτύου και των εμφανίσεων της σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα προτάσεις/τομές στους Τομείς της Οικονομίας, της Παιδείας, της Έρευνας και Τεχνολογίας, της Ναυτιλίας και της Εξωτερικής Πολιτικής. Και είναι εκπληκτικό σε πόσο μεγάλο βαθμό οι προτάσεις της βρίσκουν ανταπόκριση και ταύτιση με μεγάλη μερίδα του Εκλογικού Σώματος που έχει κρίση και αξιολογεί. Μιλώ πιο συγκεκριμένα για την μεγάλη μερίδα του Εκλογικού Σώματος που θέλει να ακούσει κάτι διαφορετικό, ουσιαστικό και πραγματοποιήσιμο και που σίγουρα δεν θεωρεί την έμπρακτη στήριξη της σε μια νέα και άφθαρτη πολιτική δύναμη ως ‘ψήφο αντίδρασης’ ή ‘χαμένη ψήφο‘, όπως συγκεκριμένα άλλα παλαιότερα κόμματα προσπαθούν να την παρουσιάσουν έμμεσα ή άμεσα.

Η επιλογή της Ε.Δ.Ε.Μ. μέσω της ψήφου του Εκλογικού Σώματος την 25η Ιανουαρίου 2015 είναι απολύτως ουσιαστική και αποτελεί το πρώτο βήμα προς μια ομαλή και συντεταγμένη μετάβαση σε μια καλύτερη επόμενη ημέρα για τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ψηφοφόρο που θα πιστέψει σε αυτή και θα την στηρίξει.