ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η Ε.Δ.Ε.Μ. δεν θέλει να αναδείξει μόνο τα πεδία που οι Έλληνες υστερούν και υπολείπονται, αλλά κύριως αυτά που προοδεύουν, προχωρούν και εξελίσσονται – όπως ο χώρος της Ναυτιλίας, που κρατά ψηλά την σημαία

Η Ε.Δ.Ε.Μ. πιστεύει στους Έλληνες, στις ικανότητές μας, στην δυναμική μας, στην αποτελεσματικότητα μας και για αυτόν τον λόγο επιθυμεί να προβάλει τους χώρους που συνεχίζουμε να διαπρέπουμε ως Έθνος, ακόμα και στην ζοφερή συγκυρία που ζούμε. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην θυμίσουμε στους συμπολίτες μας τον χώρο της Ναυτιλίας και τους Έλληνες επιχειρηματίες της θάλασσας και κυρίως τους Έλληνες ναυτικούς, που συνεχίζουν και σήμερα να διαφεντεύουν τις θάλασσες και να κρατούν ψηλά την Ελληνική σημαία, χωρίς αντίδωρα, χωρίς επιφυλάξεις και δίχως υποτακτική διάθεση.

Η Ελλάδα συνεχίζει σήμερα να είναι μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις παγκοσμίως, αν όχι η μεγαλύτερη και με την πρόοδό της στον τομέα αυτό, θα μπορούσε, εκμεταλλευόμενη τις διεθνείς συγκυρίες, να διεκδικήσει έναν ρόλο διαφορετικό στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη, που θα της επέτρεπε να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους, τα θέματα που την αφορούν και εξαρτώνται από τον Διεθνή παράγοντα και την Παγκόσμια αγορά.

Δεν είμαστε παντού ουραγοί, δεν είμαστε σε όλους τους τομείς πτωχευμένοι και ηττημένοι! Η ναυτιλία είναι το παράδειγμα των δυνάμεων μας και ο ορίζοντας των προοπτικών μας. Οφείλουμε να τονίσουμε την δυναμική και την συμβολή των Ελλήνων ναυτικών και των Ελλήνων επιχειρηματιών της ναυτιλίας, στην τόνωση της ελπίδας του Λαού μας, στην επιβεβαίωση των δεξιοτήτων μας. Θα πρέπει να θεμελιώσουμε πολιτικές, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που μας δίνει ο χώρος της ναυτιλίας, ώστε να παράξουμε μια εθνική υπεραξία, από την οποία θα επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες.

Η Ε.Δ.Ε.Μ. θέλει να δώσει στους Έλληνες σύμβολα στον αγώνα τους για ένα καλύτερο μέλλον. Η Ελληνική ναυτιλία αντέχει και προοδεύει, πάντα άντεχε, από την δημιουργία του νέου Ελληνικού κράτους έως σήμερα, οι άνθρωποι της ναυτιλίας προΐστανται στην πορεία μας για ένα καλύτερο αύριο, για μια Ελλάδα που μπορεί, για μια Ελλάδα που μας αξίζει.

 

w1

w2

w3