ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Στην Ελλάδα δεν θα περάσει ο φασισμός, όποιο χρώμα και αν έχει – ούτε ο ναζιζοφασισμός, ούτε ο φασισμός της αναρχίας, πολύ δε περισσότερο ο φασισμός της απαγόρευσης της ελεύθερης σκέψης και της περιστολής του ανοιχτού πολιτικού διαλόγου – Η Ε.Δ.Ε.Μ. θα πολεμήσει για την περιφρούρηση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης, ακόμα και για όσους διαφωνούν μαζί μας.

Είναι τραγικό να θρηνούμε θύματα του φασισμού ακόμα και σήμερα, είναι θλιβερό ένα νέο παιδί όπως ο Παύλος Φύσσας να πεθαίνει επειδή κάποιοι διαφωνούν μαζί του, όπως άδικος ήταν ο θάνατος του νεαρού Αξαρλιάν, πού έπεσε νεκρός από την τυφλή βία των δολοφόνων της 17 Νοέμβρη.

Πέρασαν χρόνια, η Δημοκρατία μας φαινομενικά ωρίμασε, αλλά ακόμα νέοι άνθρωποι πεθαίνουν, ως εξιλαστήρια θύματα ενός τυφλού μίσους, ενός ιδεολογικού δογματισμού, που γέννησε τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Χώρα μας, που δίχασε τους Έλληνες επί δεκαετίες και που υπονόμευσε τον ελεύθερο διάλογο και την ουσιαστική και αδέσμευτη επικοινωνία των πολιτών, για τα θέματα που τους αφορούν.

Η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό και κανείς δεν δικαιούται να την αφαιρεί με κανένα ιδεολογικό άλλοθι. Η Ε.Δ.Ε.Μ. θα αγωνιστεί για την εμβάθυνση του αδέσμευτου δημοκρατικού διαλόγου και θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε απόπειρα φίμωσης και περιστολής του δικαιώματος στην έκφραση.

Οι Έλληνες δεν χωρίζονται σε “πατριώτες” και “προδότες”, αυτή είναι μια προσέγγιση ξεπερασμένη και παρωχημένη, που προσβάλει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Εμείς, ως Ε.Δ.Ε.Μ., αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην έκφραση ως θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας, ως προϋπόθεση της ποιότητας και της ελευθερίας στην πολιτική ζωή και ως εχέγγυο του κοινωνικού χαρακτήρα και της ανθρωποκεντρικής κουλτούρας της δημόσιας ζωής.

Δεν διαφωνούμε καταμετρώντας νεκρούς, ανταλλάσσουμε απόψεις, ακόμα και διαφορετικές, ως ελεύθεροι και υγιείς πολίτες με κοινό στόχο το καλό των πολλών, την πρόοδο της χώρας και της βελτίωσης της ζωής των πολιτών.

q1

q2

q3