Δελτίο Τύπου για την Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΜ, Δευτέρα 8 Μαίου 2017

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΜ στο ξενοδοχείο Royal Olympic εχθές Κυριακή 7 Μαΐου 2017. Με τη Συνδιάσκεψη αυτή άνοιξε και επίσημα ο προσυνεδριακός κύκλος των κομμάτων της ΔΗ.ΣΥ, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με το Συνέδριο στις 30/6 έως 2/7.

Η Συνδιάσκεψη υπήρξε ιδιαιτέρως καινοτόμα για τα έως σήμερα πολιτικά δεδομένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι τη Συνδιάσκεψη άνοιξαν τρεις νέοι άνθρωποι προερχόμενοι από την «ανοιχτή κοινωνία». Τρεις νέοι άνθρωποι, αχρωμάτιστοι και ακομμάτιστοι, στους οποίους δόθηκε βήμα να τοποθετηθούν και να εκφράσουν δημόσια τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους.

Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΜ

Ομιλητές ήταν ο κ. Απόστολος Πόντας, Πρόεδρος της ΕΔΕΜ καθώς και πολλά άλλα στελέχη του κόμματος. Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων η κ. Φώφη Γεννηματά (μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ΠΑΣΟΚ – ΔΗΣΥ), ο κ. Γιώργος Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ- τέως πρωθυπουργός -Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς), ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ), η κ. Χαρά Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ), η κ. Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), η κ. Έφη Πάγκαλου (ΔΗΜΑΡ). Χαιρετισμό απηύθυναν και οι επικεφαλής των κινήσεων «Έλληνες Δημοκράτες» κ. Παντελής Οικονόμου και «Νέα Σοσιαλδημοκρατία» κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ενώ αναγνώστηκε μήνυμα από την κίνηση «Σύγχρονοι Δημοκράτες» που στάλθηκε από τον κ. Χρόνη Μακρίδη. Την Συνδιάσκεψη έκλεισε με την ομιλία του ο κ. Δημήτρης Οικονόμου από τον όμιλο «Ακτίδα».

Το παρών έδωσαν πολλοί βουλευτές και στελέχη κοινοβουλευτικών κομμάτων. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή των απλών πολιτών που – αψηφώντας τα εμπόδια στην πρόσβαση λόγω του «ποδηλατικού γύρου» και παρά τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που «υπέστησαν» – ήταν παρόντες στη Συνδιάσκεψή μας.

Με εκτίμηση,
Από το γραφείο τύπου της ΕΔΕΜ 
________________________________________
Συμπράττοντες στην Δημοκρατική Συμπαράταξη