Η Ε.Δ.Ε.Μ. ανακοινώνει την επισημοποίηση της συνεργασίας της με την Δημοκρατική Συμπαράταξη

Αγαπητές φίλες και φίλοι η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (Ε.Δ.Ε.Μ) συμφώνησε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου την σύμπραξη της με τον πολιτικό φορέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η οριστικοποίηση της συμφωνίας έλαβε χώρα στην Βουλή και πιο συγκεκριμένα στα γραφεία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφης Γεννηματά, όπου υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Μ κ. Απόστολο Πόντα και ομάδα στελεχών του κόμματος.

Για εμάς στην Ε.Δ.Ε.Μ η επισημοποίηση της συνεργασίας μας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της δημιουργίας και της ανάπτυξής μας και σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου, περισσότερο εμφανούς και ουσιαστικότερα δημιουργικού και επικοινωνιακού, στα πλαίσια της κεντρικής πολιτικής σκηνής της Χώρας.

Είναι λογικό και αναμενόμενο πως κάποιοι από τους ενεργούς πολίτες που μας ακολουθούν και συνομιλούν μαζί μας τα τελευταία δύο χρόνια να αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά την επιλογή μας αυτή, είναι όμως επίσης προφανές, πως όποια επιλογή συνεργασίας και να κάναμε, από τα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, θα υπήρχαν ενστάσεις. Η Ε.Δ.Ε.Μ είναι τόσο διαφορετική, είναι τόσο καινοτόμα ως πολιτικός φορέας, είναι τόσο δημιουργική και προετοιμασμένη αναφορικά με τις λύσεις που προτείνει, ώστε η όποια συνεργασία με τα παραδοσιακά κόμματα, φαντάζει περιοριστική, αταίριαστη και συμβιβαστική για τις ιδέες μας και την προγραμματική μας ατζέντα. Η αλήθεια όμως είναι, πως η πλέον λογική και ταιριαστή επιλογή για την Ε.Δ.Ε.Μ ήταν μόνο το προοδευτικό μέτωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς αγκαλιάζουμε ανθρώπους προοδευτικούς στον πυρήνα τους, πολίτες δημιουργικούς στο πνεύμα τους και πολιτικούς ικανούς στην εφαρμογή των ιδεών τους στην πράξη.

Τίποτα δεν είναι ωφέλιμο μόνο επειδή είναι «νέο» και τίποτα δεν είναι περιττό ή τοξικό, μόνο επειδή είναι «παλαιό» ήδη εφαρμοσμένο. Εμείς παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας για την αναγέννηση της Χώρας, για την δημοκρατική διαφώτιση όλων των πολιτών, για την ενεργοποίηση των «μονάδων» και την ενσωμάτωσή τους σε μια θεσμικά ολοκληρωμένη και δημιουργικά προοδευτική κοινωνία, για την κοινωνική και πολιτική διεύρυνση της Ευρώπης, για την θεμελίωση των προϋποθέσεων ενός σύγχρονου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης με οικουμενική αντίληψη και κοινωνικό παρονομαστή και πάνω από όλα για την εναντίωση μας σε κάθε μορφή δογματισμού, εξαναγκασμού, σκοταδισμού με κύρια επιδίωξη μας τον ανοιχτό διάλογο, έναν διάλογο που θα είναι απαλλαγμένος από ιδεολογικές προκαταλήψεις και συντηρητικό περιεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής συνεννόησης και επιδίωξης, με αμοιβαίο σεβασμό στην διακριτότητα του κάθε μέρους και με κατανόηση για τις όποιες διαφορές ή διαφοροποιήσεις, επήλθε η συμφωνία για την συνεργασία μας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Με αφορμή την ανακοίνωσή μας αυτή θα επιθυμούσαμε επίσης να κάνουμε ειδική μνεία στους ανθρώπους του ομίλου Ακτίδα και όλως ιδιαιτέρως στον συντονιστή της Ακτίδας κ. Σπύρο Παπασπύρο. Οι άνθρωποι της Ακτίδας μας στήριξαν και μας πλαισίωσαν. Αποτελούν την ακίδα μια πολιτικής και κοινωνικής παρακαταθήκης την οποία οφείλουμε να ανασύρουμε και να ενσωματώσουμε στα πολιτικά μας πρωτόκολλα και στις προγραμματικές μας αναφορές.

Από αύριο ανοίγει ένας άλλος πολιτικός κύκλος για όλους εμάς στην Ε.Δ.Ε.Μ. Ένας κύκλος που αυξάνει τις υποχρεώσεις μας, αλλά συγχρόνως θα μας δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της συχνότερης και ουσιαστικότερης επικοινωνίας μαζί σας. Θα μας γνωρίσετε καλύτερα, θα μας ακούσετε περισσότερο, θα μας αξιολογήσετε ουσιαστικότερα, θα σας διακρίνουμε καθαρότερα, θα συνδεθούμε στενότερα και θα γίνουμε πολλοί! Εμείς ήρθαμε για να προσθέσουμε και όχι να αφαιρέσουμε, για να διανείμουμε και όχι να συγκεντρώσουμε, για να διαφωτίσουμε και όχι να συσκοτίσουμε!

Ήδη τα μηνύματα από τους νέους ανθρώπους, που έως σήμερα ήταν αποστασιοποιημένοι από την πολιτική, από νέους επαγγελματίες και επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ενθαρρυντικά και υποστηρικτικά. Η Ε.Δ.Ε.Μ δεν ιδρύθηκε για να κρίνει μόνο θεωρητικά και να προτείνει εκ του ασφαλούς. Η απόφασή μας από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεώς μας ήταν να συμμετάσχουμε ενεργά, να αγωνιστούμε ουσιαστικά και να οδηγήσουμε τους ικανούς στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Το καταφέραμε! Το καταφέραμε χωρίς πάτρωνες, χωρίς «δανεικά», χωρίς ανήθικους συμβιβασμούς!

Η εμπειρία του αγώνα μας αυτού εως σήμερα αποτελεί κοινή μας μνήμη και την παρακαταθήκη μας για την συνέχεια των προσπαθειών μας. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της προσπάθειας μας, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον όλων μας και είμαστε βέβαιοι πως η Ελλάδα του μέλλοντος θα είναι μια χώρα ευημερούσα, μια χώρα ελεύθερη και προοδευτική, μια χώρα της ανάπτυξης και της δημιουργίας, μια χώρα δημοκρατική!

Γιατί η Ε.Δ.Ε.Μ είναι Εδώ, γιατί η Ε.Δ.Ε.Μ είναι Τώρα, γιατί η Ε.Δ.Ε.Μ είστε Εσείς!

Γιατί όλοι Εμείς και όλοι Εσείς, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι Μαζί, είμαστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη!

Ε.Δ.Ε.Μ.
Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης