Η εισήγηση της Νάντιας Σαλμάν, μέλος Κ.Ε. της ΕΔΕΜ, στο συνέδριο της ΔΗΣΥ

Αγαπητοί παρευρισκόμενοι,

Το Συνέδριο αυτό, για εμάς όχι μόνο ως ΕΔΕΜ αλλά για όλους στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν έχει μόνο ως στόχο τη συσπείρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά έχει ως εξίσου σημαντικό στόχο να γίνει αυτή επίκεντρο της συσπείρωσης και της αναδιαμόρφωσης της πολιτικής της Χώρας. Οι χθεσινές και οι σημερινές παρουσίες απέδειξαν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί και σίγουρα θα πετύχει αυτούς τους στόχους.

Το διακύβευμα, όμως, αυτού του συνεδρίου δεν είναι απλά οι στόχοι που θα θέσουμε και που θα φέρουμε εις πέρας. Το διακύβευμα είναι να ενεργοποιηθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου της κοινωνίας, αυτό το περίπου 50% που απείχε στις τελευταίες εκλογές και που με συνείδηση δεν πήγε να ψηφίσει, γιατί δεν πίστεψε ότι μπορεί να εκπροσωπηθεί από κανέναν. Πρέπει λοιπόν, να προσθέσουμε στους ανωτέρω στόχους αυτόν της προσέλκυσης αυτού του κοινού, να τους εξάψουμε το ενδιαφέρον και να επικοινωνήσουμε σε αυτούς το τί εμείς πιστεύουμε, εκπροσωπούμε και το σχέδιο με το οποίο πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Η ΕΔΕΜ, είμαι σίγουρη και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο σύνολο της, πιστεύει ότι αυτό θα πρέπει να είναι στόχος μας και μέρος του σχεδίου μας και πως θα εργαστούμε για την επίτευξη του.