Η εισήγηση του Δημήτρη Οικονόμου, μέλος Κ.Ε. της ΕΔΕΜ, στο συνέδριο της ΔΗΣΥ

Αγαπητοί σύντροφοι και αγαπητές συντρόφισσες,αγαπητοί φίλοι καλησπέρα είμαι ο Δημήτρης Οικονόμου μέλος της Κ.Ε.της ΕΔΕΜ

Ερχόμενος χτες εδώ την πρώτη ημέρα του σημαντικού όσο και ιστορικού συνεδρίου μας και αφουγκραζόμενος τον κόσμο,τους πολίτες που πραγματικά δημιούργησαν το αδιαχώρητο,νομίζω ότι είναι παραπάνω από εμφανής η τάση συσπείρωσης όλων αυτών των ανθρώπων και δυνάμεων που έχοντας λίγο <<χαλαρώσει>> τα τελευταία χρόνια,άθελα μας δώσαμε την ευκαιρία στα άκρα του πολιτικού μας συστήματος να κάνουν <<πάρτυ>>,γιατί οι συριζα-ανελ είναι άκρα με Α κεφαλαίο και όταν τα άκρα είναι στην εξουσία, όλοι είδαμε και βλέπουμε τι συμβαίνει στη χώρα μας.

Η συσπείρωση αυτή λοιπόν είναι το πρώτο βήμα που έγινε και συνεχίζει να γίνεται,από εκεί και πέρα το επόμενο βήμα είναι η προσέγγιση εκτός των πολιτών που μας παρακολουθούν και όλων των άλλων που απέχουν συνειδητά από την πολιτική και τις εκλογές μην πιστεύοντας κανέναν και τίποτα ,μη βλέποντας καμία λύση στα καθημερινά τους προβλήματα και αυτή η προσέγγιση μπορεί να επιτευχθεί μόνον εφόσον καταφέρουμε αυτή τη μεγάλη συσπείρωση να την κάνουνε έκρηξη ιδεών και δημιουργίας.

Οι ιδέες λοιπόν είναι αυτές που θα συντελέσουν ώστε να γίνει και το επόμενο βήμα.

Νομίζω πως το <<σχέδιο Ελλάδα>>που εκπονήθηκε και συζητείται πλέον παντού,εξυπηρετεί το επόμενο βήμα και πρέπει όλοι να το αγκαλιάσουμε να συμμετέχουμε και να συνεισφέρουμε σε αυτό.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ο οδικός χάρτης όπως τον περιέγραψε με σαφήνεια και αυστηρό χρονοδιάγραμμα η επικεφαλής της συμπαράταξης κ. Γεννηματά σχετικά με τον τρόπο εκλογής αρχηγού και το ιδρυτικό συνέδριο

Σας ευχαριστώ πολύ