Η επανάσταση των κανονικών ανθρώπων!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτα στo thecaller.gr.

Έχοντας διαβεί το πρώτο στάδιο της διαδικασίας δήλωσης υποψηφιοτήτων για την διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου διευρυμένου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, δράττομαι της ευκαιρίας από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ε.Δ.Ε.Μ., να ευχηθώ σε όλους τους Υποψηφίους που κατεβαίνουν σε αυτό το στίβο, «Καλό Αγώνα».

Αποτελεί γεγονός, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος αυτής της Εκλογικής διαδικασίας, ότι το στοίχημα της δημιουργίας ενός νέου πόλου, ο οποίος θα συγκεντρώνει και θα συσπειρώνει Δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου, έχει ήδη κερδηθεί. Και αυτό είναι το διακύβευμα για το οποίο όλοι οι μετέχοντες στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πάλεψαν μέχρι σήμερα και το οποίο όλοι οι Υποψήφιοι οφείλουν να προασπίσουν και να επικοινωνήσουν με κάθε τρόπο, τόσο κατά την διάρκεια του Προεκλογικού τους Αγώνα, αλλά και στην ‘επόμενη ημέρα’, η οποία θα αναδείξει τον Πρόεδρο του νέου Φορέα, που σύντομα θα κληθεί να λάβει ρυθμιστικό ρόλο στο Πολιτικό Προσκήνιο.

Επιχειρώντας μια βαθύτερη ανάγνωση των διακριτικών γνωρισμάτων που συνθέτουν την Υποψηφιότητα για την διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου διευρυμένου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, οφείλω να σταθώ στην ξεχωριστή Υποψηφιότητα του Απόστολου Πόντα, Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Μ. ο οποίος συγκεντρώνει όλο το ‘πακέτο’: Νέος, χωρίς κομματικό background, ερχόμενος από την πραγματική αγορά, επιτυχημένος στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, ενεργός ως Πολίτης με ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις για θέματα που πολλοί άλλοι, ενδεχομένως περισσότερο ‘πολιτικά έμπειροι’, εκφράζονται και τοποθετούνται με τρόπο επί της ουσίας παρωχημένο και επιφανειακό.

Ο Απόστολος Πόντας ορθώς δεν βιάστηκε να γνωρίσει την απόφαση του για να θέσει την Υποψηφιότητα του προτού γίνει γνωστός ο οδικός χάρτης της διαδικασίας εκλογής του Νέου Αρχηγού από την Ανεξάρτητη Επιτροπή του κ. Αλιβιζάτου. Η επιλογή του αυτή, σε αντίθεση με επιλογές άλλων οι οποίοι βιάστηκαν να θέσουν υποψηφιότητα για την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία εν μέσω θέρους προκαλώντας ποικίλες εντυπώσεις και σχόλια, υποδηλώνει ότι είναι ένας Υποψήφιος συγκροτημένος, που αποδίδει έμπρακτα τον ανάλογο σεβασμό σε ένα Όργανο το οποίο ανακοινώθηκε στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και έχει συσταθεί για να εκτελέσει ένα συγκεκριμένο έργο, βάσει διαδικασιών.

Ούτε χρειάστηκε να κατέβει τα σκαλιά κάποιας Αθηναϊκής γειτονιάς, επιχειρώντας να υποδηλώσει ότι ‘κατεβαίνει στην βάση για να ‘καλέσει τους Πολίτες σε συστράτευση για την δημιουργία ενός Νέου (ακόμα!) Φορέα, εκτός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που  θα ενώσει τις Δυνάμεις της Κεντροαριστεράς’, διότι απλά προέρχεται από την Βάση, εκπροσωπώντας τους κανονικούς ανθρώπους που θέλουν και έχουν ανάγκη να ακούσουν μια νέα και αποκαλυπτική Πολιτική Πρόταση. Αντιθέτως, εν μέσω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο Εξωτερικό, έθεσε την Υποψηφιότητα του, χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με τρόπο σαφή, κηρύσσοντας με αυτήν του την κίνηση, την Επανάσταση των Κανονικών Ανθρώπων για την διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, η οποία έρχεται μέσα από την κατάθεση μια νέας Πολιτικής Πρότασης που θα αφορά όλους τους Πολίτες αυτής της Χώρας.

Επιπρόσθετα, δεν έπαψε ποτέ να υποδηλώνει ότι ως Πρόεδρος της Ε.Δ.ΕΜ. αυτός και το Κόμμα του αποτελούν συμπράττον και ενεργό Μέλος στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία ολοκλήρωσε ένα απόλυτα επιτυχημένο Συντακτικό Συνέδριο στις 30.06-02.07.2017, λαμβάνοντας σε αυτό συγκεκριμένες αποφάσεις για τα επόμενα βήματα συγκρότησης του νέου διευρυμένου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Έχοντας θέσει όλα αυτά υπ’ όψιν  μέχρι εδώ, καθώς και για όσα ακόμα πρόκειται να ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα της προεκλογικής περιόδου, απομένει στην διακριτική ευχέρεια και των υπόλοιπων Υποψηφίων να πείσουν εάν διαθέτουν επί πραγματικού ένα ανάλογο ‘πακέτο’ που θα ενδιαφέρει και θα μπορεί να φέρει ιδιαίτερα τους νέους ψηφοφόρους στην κάλπη. Σε κάθε περίπτωση, μόνο κερδισμένος θα είναι ο νέος πόλος από το αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως του ποιος θα ανακηρυχθεί ως ο επόμενος Αρχηγός αυτού.

Κλείνοντας να ευχηθώ κυρίως στους ενδεχομένως ακόμα αναποφάσιστους, να στηρίξουν τον Αποφασισμένο και στους νέους ψηφοφόρους που θα προσέλθουν στην κάλπη να στηρίξουν το Νέο, διότι δεν χρειαζόμαστε άλλη πλέον ελπίδα και ‘στρογγυλά’ λόγια, αλλά ξεκάθαρες θέσεις και ένα Νέο Πολιτικό Όραμα.

Καλό Αγώνα.