Όταν η Ε.Δ.Ε.Μ άδραξε την πρώτη ΑΚΤΙΔΑ

Αγαπητές φίλες και φίλοι, όταν κάναμε την πρώτη μας διαδικτυακή εμφάνιση ως Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης δημοσιεύσαμε ένα ιστορικό κείμενο για εμάς, το οποίο τελειώνει με την προτροπή « Άδραξε την πρώτη Ακτίδα!».

Στα δυο και πλέον χρόνια που πέρασαν από τότε, έχουν μεσολαβήσει πολλά και διάφορα γεγονότα στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Όμως, το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, η έλλειψη σχεδιασμού και η απουσία ενός ολοκληρωμένου πολιτικού αφηγήματος, (το οποίο θα εμπεριέχει τις ιδεολογικές και τεχνοκρατικές υποδομές, ώστε να συγκινήσει αρχικά μια κρίσιμη, σκεπτόμενη ελεύθερα, μειοψηφία και κατόπιν μια δημιουργική προοδευτική πλειοψηφία) παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα.

Η Ε.Δ.Ε.Μ όμως εξελίχθηκε, ωρίμασε, διείσδυσε και διευρύνθηκε. ΄Έδωσε τον αγώνα της καθιέρωσής της, ως μια ανεξάρτητη πολιτική δύναμη, ως μια σύγχρονη προοδευτική και μεταρρυθμιστική σύμπραξη νέων και δραστήριων Ελλήνων πολιτών. Ειδικότερα κατά τους τελευταίους μήνες, της φαινομενικά μηδενικής εξέλιξης στα πολιτικά δρώμενα της Χώρας, η Ε.Δ.Ε.Μ έχει εντείνει την πολιτική της δραστηριότητα και την διεισδυτικότητα της σε υγιείς πολιτικούς πυλώνες, που μπορούν να εκφράσουν ακηλίδωτα το μήνυμά μας, που μπορούν να αποτελέσουν το ικανό εκείνο συμπλήρωμα, ώστε να κάνουμε τον στόχο μας πράξη, την είσοδό μας δηλαδή στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου με αποτέλεσμα την ανατροπή του σκηνικού της πολιτικής και θεσμικής ανεπάρκειας και της οικονομικής ύφεσης. Για τον λόγο αυτό αναλάβαμε την πρωτοβουλία, μαζί με άλλους εξίσου ικανούς, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις τις σύγκλισης όλων των προοδευτικών, μεταρρυθμιστικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων του πολιτικού φάσματος της Χώρας και ιδιαιτέρως του κεντρώου χώρου. Η ανταπόκριση του μηνύματός μας, αποτέλεσε έκπληξη και για εμάς τους ίδιους, καθώς επιβεβαιώσαμε με τον πλέον βέβαιο τρόπο, την άποψή μας, πως στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που συμμερίζονται τις ιδέες μας, που στοχάζονται ελεύθερα, που πράττουν ωφέλιμα και που επιθυμούν να συμβάλλουν στην αλλαγή του σεναρίου της σμίκρυνσης της Ελλάδος και στην θεραπεία του αυτιστικού συνδρόμου που κατατρέχει τον πολιτικό κόσμο αυτής.

Ως ορόσημο στην προσπάθεια δημιουργίας του εν λόγω προοδευτικού μετώπου, αναγνωρίζουμε το απάντημά μας με μια ομάδα ανυπότακτων στοχαστών, ακατάβλητων οραματιστών και αδέσμευτων πολιτών, με τον Όμιλο Ακτίδα. Σε αυτούς βρήκαμε ανθρώπους που έρχονται από μακριά και που θέλουν να πάνε ακόμα μακρύτερα. Πολίτες που έχουν την εξαιρετική εκείνη διάνοια να αναγνωρίζουν την ποιότητα, να μετρούν το περιεχόμενο και να ταυτίζονται με αυτό. Συμβάλλοντας με τις μεγάλες και ηθικού υποστρώματος δυνάμεις τους, στην εξέλιξη αυτής της συνεύρεσης και στην δημιουργία της υποδομής για την υποδοχή, στον διευρυμένο πλέον πολιτικό μας φορέα, όλων των Ελλήνων πολιτών που διακρίνονται για δημοκρατική συναίσθηση και για την αποδοχή του καθήκοντος της προόδου της κοινωνίας και του Κράτους.

Ο σεβασμός μας και η ευγνωμοσύνη μας προς αυτούς είναι ειλικρινείς, ανεπιφύλακτες και διαρκείς. Με την δημοσιοποίηση του κειμένου αυτού επισημοποιούμε την αρχή των εργασιών για την δημιουργία του διευρυμένου ενιαίου χώρου των προοδευτικών δυνάμεων, καλωσορίζουμε την συμβολή του Ομίλου Ακτίδα στο καθήκον αυτό και μεταδίδουμε το μήνυμα της σύμπραξης σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Ειδικότερα προαναγγέλλουμε την δημοσίευση μέσω των ηλεκτρονικών μας ταυτοτήτων, κειμένων των ανθρώπων της Ακτίδας, αλλά και την ανάληψη και άλλων πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης.

Θα επιθυμούσα προσωπικά να καλωσορίσω τον καλό μας φίλο, τον αγόγγυστο οραματιστή Σπύρο Παπασπύρο, τον άνθρωπο που φωτοδοτεί την Ακτίδα, που είναι ο «μάγος της φυλής» για έναν πυρήνα ανθρώπων αμετανόητα ριζοσπαστών, ακούραστα προοδευτικών και «απροκάλυπτα» πατριωτών δημοκρατών.

Σύντομα ο Σπύρος θα ομιλήσει και μέσα από εμάς, η Ε.Δ.Ε.Μ και η Ακτίδα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρωτοστατήσουν στην δημιουργία του αδέσμευτου προοδευτικού μετώπου που έχει ανάγκη η Χώρα και η ιστορία θα αλλάξει…θα λάμψει!