Διαίρει και βασίλευε

Tα πάντα έχουν επιστρατευτεί για να σώσουν το σάπιο σύστημα τους. Να περισώσουν την άθλια ύπαρξη τους που επιβιώνει εις βάρος σου.

Μπορούν να τα καταφέρουν; Ναι μπορούν! Αν για μια ακόμη φορά τους ψηφίσεις με γνώμονα το φόβο και τη βολή σου, θα τα καταφέρουν.

Εσύ όμως θα τα καταφέρεις; Σκέφτεσαι τη σταθερότητα σου, τον εαυτούλη σου, εσένα και κανέναν άλλο.

Πραγματικά σκέφτεσαι πως θα τα καταφέρεις; Σήμερα υπάρχουν 4 εκατομμύρια Έλληνες που στερούνται βασικών αγαθών , έτσι ονομάζουν τη φτώχεια σήμερα, είναι πιο εύηχο. Αν επικρατήσουν τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται σήμερα στη βουλή, τα 4 εκατομμύρια θα γίνουν με τα νέα μνημόνια που έρχονται 5 και 6. Εσύ όμως δεν ανησυχείς, γιατί είτε είσαι ψιλοβολεμένος, είτε είσαι στην επαρχία και κουτσά στραβά τα φέρνεις βόλτα, είτε είσαι μέρος του συστήματος.

Ας πούμε όμως, ας κάνουμε μια υπόθεση, πως αυτά τα 4 εκατομμύρια, ή τα μισά από αυτά, μια μέρα, φτάνουν πλέον στα όρια της εξαθλίωσης και επιλέγουν το λογικό σε τέτοια περίπτωση, ο θάνατος σου η ζωή μου.

Τότε τι θα κάνεις; Πού θα κρυφτείς; Όταν αυτό το πλήθος ξεχυθεί στους δρόμους ποιος θα σε σώσει; Νομίζεις πως θα νοιάζεται για τη ζωή σου, την περιουσία σου ή τα παιδιά σου; Όχι, θα είναι ένα τυφλό κοπάδι εκατομμυρίων ανθρώπων που θα καίει, θα σπάει και θα σκοτώνει.

Ποιος θα σε σώσει; Η αστυνομία; Μερικές χιλιάδες είναι οι αστυνομικοί και μερικές ακόμη οι στρατιωτικοί, άσε που κάποιοι από αυτούς είναι στα όρια της εξαθλίωσης και θα είναι με το πλήθος και οπλισμένοι. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί θα φυλάνε τους αξιωματούχους. Εσύ που θα πας; Που θα κρυφτείς; Νιώθεις πως θα σε λυπηθούν γιατί δεν είσαι πολιτικός; Θα ξέρουν ότι τους ψήφιζες και θα ζητάνε εκδίκηση.

Ποιος θα σε σώσει λοιπόν; Ποιος; Μήπως αν βάλεις το μυαλό σου επιτέλους να δουλέψει, θα βρεις τη λύση σε εσένα;

Ναι! Εσύ θα σώσεις τον εαυτό σου, όταν θα αποφασίσεις να επιλέγεις πολιτικό προσωπικό, με γνώμονα το συμφέρον όλου του πληθυσμού και όχι μόνο του εαυτούλη σου.

Έτσι θα σώσεις τον εαυτό σου, την οικογένεια σου , τους φίλους σου και τελικά την πατρίδα σου, από το να ζήσει στιγμές φρίκης. Δεν είναι τρομακτικά αυτά που θα έρθουν, αν φύγεις από τα κόμματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη βουλή, διαλέξεις υγιείς δυνάμεις, κόμματα δηλαδή που είναι εκτός βουλής και περιμένουν την ευκαιρία να σε βοηθήσουν. Τρομακτικά και φρικαλέα θα είναι αυτά που θα ζήσεις αν παραμείνεις στα υπάρχοντα.

Έχεις εκλογές! Έχεις λοιπόν την ευκαιρία, την τελευταία κατά τη γνώμη μου, να σωθείς και να σώσεις. Άδραξε τη και διαίρεσε τους. Μην δώσεις σε κανένα την αυτοδυναμία. Σπάσε τα κόμματα σε κομματάκια και ανάγκασέ τα να κυβερνήσουν όλα μαζί.

Έτσι θα εκπροσωπηθείς δημοκρατικά! Έτσι θα σώσεις την πατρίδα σου και όσους αγαπάς από τον τρόμο!

Γιατί ο φόβος που σπέρνουν θα γεννήσει τρόμο!

Σπάσε τις αλυσίδες σου! Σώσε τον εαυτό σου! Σώσε τους φίλους σου! Σώσε τον κόσμο!